Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Ibro Mahmutović obavio prozivku u FK Bosna, za sada nema pojačanja

Ibro Mahmutović obavio prozivku u FK Bosna, za sada nema pojačanja

Ibro Mhamutović, trener FK Bosna iz Kalesije, obavio je danas prozivku i prvi trening na Gradskom stadionu u Kalesiji u sklopu priprema za nastavak sezone u Drugoj ligi FBiH.

“Malo smo kasnili sa prozivkom, mislim da to nije problem. Imaćemo od 30 do 35 treninga do početka sezone. Planirali smo šest prijateljskih utakmica i nadam se da ćemo ispuniti cilj a to je gornji dio tabele”, govori trener Bosne Ibro Mahmutović.

On ističe da su tri-četiri igrača iz prošle sezone najavila odlazak zbog školovanja u inostranstvo, a neki zbog “udaje” u inostranstvo tako da će na njihove pozicije sada doći neki juniori koji će popuniti “praznine” za početak.

U pauzi sam razgovarao i sa par igrača iz klubova na području Kalesije tako da ćemo imati 20 igrača na raspolaganju za nastavak sezone i siguran sam da ćemo uspjeti da se izborimo u nastavku sezone, kaže Mahmutović.

Sa igračima Bosne iz Kalesije trenira i Elvin Suljić, poznatiji kao Mahala, nekadašnji napadač Radničkog iz Lukavca, koji je trenutno u potrazi za novim klubom, a u Bosni se nadaju da bi polusezonu mogo zaigrati u Kalesiji što bi bilo više nego dobro.

– Pa s obzirom na kvalitete koje posjeduje, mislim da bi nam dobro došao u nastavku sezone. Nadam se da će pronaći klub jer je riječ o kvalitetnom igraču, a ukoliko ne bude imao klub, dres Bosne ga čeka”, govori Mahmutović.

 

About redakcija novina

Scroll To Top