Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / BKC Kalesija: U subotu promocija knjige Saudina Cokoje

BKC Kalesija: U subotu promocija knjige Saudina Cokoje

cokoja

U subotu, 27. januara, u 17,00 sati, u velikoj sali BKC-a, održat će se predavanje „Želiš li da Allah primi tvoje dove“. Gost predavač je Saudin ef. Cokoja. Nakon predavanja bit će upriličena i promocija knjige „Posljednji dani Allahovog Poslanika“ autora Saudina ef. Cokoje.

Za posjetioce su obezbijeđene nagrade. Ulaz je besplatan.

Organizatori predavanja i promocije su UG „Korak“ i JU BKC „Alij Izetbegović“ Kalesija.

saudin

Saudin Cokoja je rođen 29. avgusta.1979.  godine u Prozoru. Srednju školu, smjer mašinski tehničar, završava 1998. godine u Bugojnu. Nakon završene srednje škole, upisuje Islamsku pedagošku akademiju u Bihaću. Tokom studiranja na IPA-u, 1999. godine odlazi na studij u grad Allahovog Poslanika, s. a. v. s., časnu Medinu. Studij na Islamskom univerzitetu, Fakultet dave i usulu-d-dina, Odsjek za akaid i historiju islama, uspješno završava 2006.

Do sada je objavljivao tekstove u islamskom časopisu ‘El-Asr’, te islamskim internetim portalima. U januaru 2014. godine izdaje svoju prvu knjigu “Oživimo srca, oplemenimo duše”, koja je doživjela dva izdanja. Trenutno radi kao nastavnik islamske vjeronauke u O.Š. “Gornji Vakuf” u Gornjem Vakufu-Uskoplju, gdje i živi. Oženjen je i otac troje djece

About redakcija novina

Scroll To Top