Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Dream team iz Tojšića: Da su svi na okupu, bili bi premijerligaši

Dream team iz Tojšića: Da su svi na okupu, bili bi premijerligaši

Jesenji dio prvenstva u Drugoj federalnog ligi – Sjever ekipa Sloga iz Tojšića završila je na 7. mjestu sa 26 osvojenih bodova, samo tri boda manje od drugoplasirane Sloge iz Simin Hana i sedam bodova zaostatka u odnosu na Svatovac, lidera na tabeli.

Fahrudin Kuralić i Mensur Šmigalović, treneri tojšićke Sloge, najavili su nastavka priprema za 29. januar, kada će biti obavljena prva prozivka igrača.

12596399_10208483295829869_45640443_n

Sloboda, Sarajevo, Čelik, Travnik, Slovačko…

Kada bi Tojšićani u svojim redovima imali sve igrače koji su iz Tojšića ili su ponikli u ovom klubu, mogli bi bez ikakvih problema igrati i u Premijer ligi BiH.

Tojšićanin je Eldar Ćivić juniorski reprezentativac BiH, koji nastupa u Češkoj za ekipu Slovačko. Njegov brat Muharem Ćivić igra za premijerligaša Travnik. Premijerligaško iskustvo imaju i Almir Šmigalović, koji je igrao za Slobodu, Budućnost, Sarajevo i Zvijezdu, a danas igra u Luksemburgu. U gradačačkoj Zvijezdi igrao je i Edis Zulić. Napadač Senad Mujić, koji je ovih dana pojačao banovićku Budućnost, ponikao je u Tojšićima, a kasnije je igrao i za Slobodu, Laktaše, Kozaru, Čelik. U Budućnosti je danas i Adnan Zulić, još jedan doskorašnji Slogin igrač. U idealnom timu Sloge svakao bi mjesta bilo i za odličnog veznog igrača Semira Mujanović, koji danas igra za kalesijsku Bosnu. Uz Saida Šmigalovića, Maida Šmigalovića, Mirzu Šehića, Belmina Mešića, Mirzu Bukvara, supertalentiranog Nermina Musića i ostale igrače iz sadašnjeg sastava Sloge, ova ekipa bi bila za svaki respekt i u konkurenciji premijerligaških ekipa.

Žućo, Ćamko, Pele, Kićo, Hačko, Pađe

Nekolicina ovih igrača okupila se jesen i odigrala prijateljsku utakmicu u Kikačima. Nijaz Vejzović, predsjednik FK Sloga, kaže da će nastojati da svakog ljeta okupe ove igrače i odigraju revijalnu utakmicu. Sigurno je da bi za „Cincare“, navijače Sloge, bio veliki užitak vidjeti ih ponovo u istom dresu i uživati u njihovim nogometnim majstorijama, baš kao što su Tojšićani godinama uživali gledajući nastupe u Sloginom dresu igrača kao što su Mustafa Hodžicć – Muće, Avdo Šmigalović – Žućo, Ćamil Brđanović Ćamko, Abdulah Kadrić – Pađe, Esed Zulfić – Grnja, Asim Zulić – Žorga, Jusuf Subašić – Juka ( golman ),  Hazim Zulić – Hačko, Ismet Građankic – Rokan, Mirsad Vejzovic – Mirso, Izet Selimovic – Izo, Seid Mesic – Kićo, Hasan Dedić – Deda, Bego Kuralic, Seid Šmigalović – Šunjo, Ibrhim Crnkic, Safet Mujkić – Sajo, Admir Kulić- Kula, Miralem i Mersudin Zulić, Sakib Mujanović, Enver Mešić – Pele, Rasim Rizvić – Rule. Izet Baručić, Mustafa Mukić – Muće…

12584000_10208483306830144_200876990_n

About redakcija novina

Scroll To Top