Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Izabrane ličnosti godine u Kalesiji za 2015. godinu

Izabrane ličnosti godine u Kalesiji za 2015. godinu

Zahvaljujući vašim glasovima tačno u ponoć dobili smo najbolje, odnosno ličnosti 2015.godine iz oblasti politike, privrede, kulture, sporta i društva.

Neki su glasali putem našeg portala, a neki i putem sms broja, tako da smo zbrajanjem glasova u konačnici dobili i pobjednike za koje ste mislili da su najbolji bili u prošloj godini i da su bili najbolji “ambasadori” naše Općine u drugim sredinama.

U oblasti politike ličnost 2015.godine je Muhamed Osmanović koji je putem portala prikupio 410 glasova i zahvaljujući sms porukama još 18 što je ukupno 428 glasova. Na drugom mjestu je federalni ministar za povratak i raseljene osobe Edin Ramić koji je putem portala uspio da sakupi 360 glasova i putem sms poruka 58 što je ukupno 418 glasova.

muhamed1

U ovoj oblasti treći je Ismet Mešić koji obnaša funkciju načelnika Kalesije koji je putem portala osvojio 46 glasova, zatim načelnik Nedžad Džafić 41 i na posljendjem mjestu po vašim glasovima je predsjedavajući OV Kalesija Esad Čanić sa 8 osvojenih glasova.

U oblasti privreda ubjedljivo najbolji je Sead Džafić vlasnik Unis Tok-a za kojeg je putem portala glasalo 414 osoba i putem sms poruka 77 što u konačnici znači da je sakupio 491 glas, a na drugom mjestu je Ruvejd Imšić vlasnik Telefongradnje sa 111 glasova, zatim Fikret Suljkanović sa 92 i Kasim Selimović sa 35 glasova putem portala i sedam glasova zahvaljujući sms porukama.

sead dzafic

U oblasti kultura, najličnost 2015.godine je Fahrudin Sinanović, novinar, književnik i uposlenik Gradske biblioteke Kalesija koji je putem portala sakupio 592 glasa i putem sms poruka četiri što znači da je osvojio 596 glasova. Na drugom mjestu je Izet Šmigalović predsjendik Skupštine KUD-a “14.maj” iz Tojšića sa 439 glasova putem portala i sa 19 sms poruka. Na trećem mjestu je po vašem mišljenju Mehmed Đedović pisac koji je u prošloj godini osvojio mnoštvo nagrada, a među njima je i ona “Mak Dizdar” za najbolji roman kojem ste dali 191 glas. Na posljednjem mjestu u oblasti kulture je direktor BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija Mufid Klinčević koji je sakupio tek 35 glasova.

fahrudin sinanovic

U oblasti sporta najbolji po vašem izboru u prošloj godini je Mersudin Ahmetović fudbaler tuzlanske Slobode za kojeg je na portalu glasalo 300 osoba te je dobio i 17 glasova putem sms poruka. Na drugom mjestu je naš reprezentativac Semir Musić sa 174 glasa i dva glasa pusem sms poruka, zatim Rašid Tubić trener ŽOK Bosna Kalesija sa 111 glasova putem portala i 13 sms poruka, Mensur Malović trener OK Bosna sa 42 glasa putem portala i jednom sms porukom, Hamid Subašić bivši selektor reprezentacije BiH u ženskoj odbojci sa 38 glasova i Senad Husić fudbaler koji nastupa u Mađarskoj i kojem ste dali 27 glasova.

mersudinahmetovic

U oblasti društvo sigurno se vodila najzanimljivija bitka, a sa jednim glasom razlike tako ste vi odlučili najličnost u 2015.godini je Hajra Jahić Bajrić predsjednica Udruženja “Nijemi krik” iz Kalesije za koju ste putem portala glasali 183 puta i putem sms poruka 41 puta što u konačnici znači da ima 224 glasa, a odmah iza nje je Edis Mešić iz Udruženja “Korak” iz Gornjih Rainaca koji je putem portala dobio 204 glasa, ali putem sms poruka 19 što ga za jedan glas ostavlja bez priznanja najličnost godine u oblasti društva. Na trećem mjestu sa 184 glasa (148 portal i 36 glasova sms) je Fadil Smajlović predsjednik Udruženja koje okuplja djecu sa posebnim potrebama “Osmijeh nade” Kalesija.

hajra

Priznanja najličnostima 2015.godine bit će dodijeljena u narednoj sedmici, kada će biti upriličeno i fotografisanje i izjave.

Svakako Vi ste izabrali najbolje u 2015.godini, a Neon Televizija izabranima čestita u nadi da će nastaviti i dalje da predstavljaju Kalesiju u najboljem svjetlu i da će biti dobri “ambasadori”.

About redakcija novina

Scroll To Top