Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Kalesijka Hasmira Rahmanović-Malić u konvoju koji dostavlja pomoć iz BiH u Siriju

Kalesijka Hasmira Rahmanović-Malić u konvoju koji dostavlja pomoć iz BiH u Siriju

Konvoj sa pet šlepera brašna jutros je iz Klokotnice (Doboj Istok) krenuo put Turske odakle će nastaviti put prema Siriji. Organizator ovog konvoja je humanitarna organizacija MFS – EMMAUS koja je na teritoriji BiH uključujući i Kalesiju iorganizirala akciju prikupljanja novčanih sredstava za Siriju.

Kalesijka Hasmira Rahmanović-Malić iz Memića bila je organizator akcije zajedno sa načelnikom Kalesije Seadom Džafićem i sa Crvenim križom, a ona se ujedno odlučila i da ode u Siriju gdje će izbjeglicama u ovoj zemlji lično uručiti pomoć zajedno sa članovima udruženja “EMMASUS”.

“Nije bilo lako se odlučiti na ovaj put. Uz podršku muža i roditelja, odlučila sam. Hoću da vidim kako i gdje žive naša braća u Siriji, da im lično uručim pomoć koju smo uz pomoć dragog Boga i dobrih ljudi uspjeli da prikupimo”, govori Hasmira Rahmanović – Malić.

Ona se zahvalila svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli ovu akciju te je izrazila želju da će ovakvih konvoja iz BiH još mnogo biti za one kojima je pomoć potrebna.

Hasmira Rahmanović-Malić za NEON Televiziju ističe da se nada da će mir zavladati u Siriji i da će muslimani širom svijeta živjeti u miru i da će se prestati sa njihovim ubijanjima.

About redakcija novina

Scroll To Top