Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Kalesijski Dom zdravlja dobio dozvolu za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju

Kalesijski Dom zdravlja dobio dozvolu za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju

Zahvaljujući menadžmentu Doma zdravlja Kalesija, te stručnom i opremljenom osoblju, ova  zdravstvena ustanova od Ministarstva zdravstva FBiH dobila je dozvolu da može vršiti usluge dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

dom_zdravlja

Ova dozvola je izdata na period od pet godina, a trebala bi uveliko povećati budžet Doma zdravlja, jer će sada sva kalesijska preduzeća umjesto iz Tuzle ili neke druge općine moći da angažuju kalesijki Dom zdravlja.

Podsjećanja radi u skladu sa zakonskim odredbama svi ugostiteljski objekti, trgovinske radnje, frizerski saloni i privredna društva dužni su izvršiti dezinskeciju, deratizaciju i dezinfekciju u tri, šest ili dvanaest mjeseci u zavisnosti o kojoj djelatnosti je riječ.

Pored ovog i škole na području naše općine su do sada angažovale firme iz drugih općina koje su „odnosile“ novac, no sada će ukoliko se odluče za Dom zdravlja Kalesija taj novac ostajati u našoj općini. Na ovaj način će se uveliko povećati budžet Doma zdravlja, naravno uz pomoć Kalesijaca kojima je potrebna dezinsekcija, dezinsekcija i deratizacija i koji se odluče za lokalpatriotizam, odnosno angažovanje našeg kandra.

About redakcija novina

Scroll To Top