Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Katedra tefsira hafiza Sabahudina ef. Skejića

Katedra tefsira hafiza Sabahudina ef. Skejića

I ove godine MIZ Kalesija nastavlja s organizacijom TRIBINA na kojima će se u ulozi predavača naći poznati alimi našeg, a  i drugih muftijstava.

Prošle godine nekoliko predavanja iz Hadisa je održao hafiz Sabahudin ef. Skejić. U ovoj godini hafiz Skejić će održati nekoliko predavanja iz Tefsira – tumačenja Kur-ana. Ciklus predavanja iz Tefsira će biti o značenju, porukama, smislu…kur-anskih ajeta koje svakodnevno učimo, odnosno tumačenje posljednjih kur-anskih sura koje se redoslijedom nalaze na kraju Kur-ana.

Serijal predavanja iz Tefsira o navedenim kur-anskim surama ima za cilj da o poznatim kur-anskim poglavljima ponudi više informacija: povodima objave, zbog čega su objavljene sure (sure En-Nas i El-Felek govore o pokušaju podmetanja sihira Poslaniku, sura El-Fil govori o pokušaju rušenja Kabe, sura El-Kafirun o nevjernicima), vrijednostima sura (sura El-Ihlas, prema hadisu, ima vrijednost jedne trećine Kur-ana)…

O svemu spomenutom će govoriti hafiz Skejić na predavanjima o kojima će zainteresovani biti blagovremeno obavješteni.

Prvo predavanje iz serijala predavanja o Tefsiru održat će se u srijedu, 22.januara 2014. godine, u prostorijama Medžlisa IZ Kalesija, sa početkom u 18:30, nakon jacije-namaza.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija Vas poziva na TRIBINU koja će se održati u srijedu, 22. januara 2014. godine, u prostorijama MIZ Kalesija (Divanhana), sa početkom u 18:30, nakon jacije-namaza. Predavač je uvaženi vaiz hfz. Sabahudin ef. Skejić, koji je prošle godine održao serijal predavanja iz Hadisa.

About redakcija novina

Scroll To Top