Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Korak obilježio devetu godišnjicu postojanja i rada, BKC bio premali da primi sve goste

Korak obilježio devetu godišnjicu postojanja i rada, BKC bio premali da primi sve goste

Bosanski kulturni centar “Alija Izetbegović” Kalesija bio je premali sinoć da primi veliki broj gostiju koji su došli na obilježavanje devete godišnjice postojanja humanitarnog udruženja “Korak” iz Gornjih Rainaca.

Na obilježavanju godišnjice pojavio se veliki broj istaknutih osoba kako iz privrednog tako i političkog života.

korak_4

Na obilježavanju ovog bitnoj ljubileja govorio je predsjednik Udruženja Miralem efendija Pjanić, Asim Selimović ispred Koordinacije bošnjačkih nevladinih organizacija, Nerzudin Hajdarević predsjednik udruženja “Prosvjetitelj-Mualim” Srebrenica.

Svi oni su podjenako istakli bitnost postojanja ovog udruženja koje je nebrojeno puta do sada pomagalo ugrožene, bolesne, studente, porodice šehida i poginulih boraca, povratnike kao i one koji nemaju krov nad glavom i kojima su isti obezbjedili.

korak_8

Na obilježavanju godišnjice predavanje o sadaki i davanju održao je Arif Oruč koji je mnogima svojom pričom izmamio i suze na licima. U publici su se čuli komentari da ovakva predavanja češće treba organizirati i u džamijama kako bi ljudi stekli osjećaj za davanje i pomoć drugima.

korak_5

No, Korak nije zaboravio ni one koji su godinama bili tu i koji su im pomagali, pa su najzaslužnijim uručene i zahvalnice, a među nagrađenima je i firma Neon Solucije.

Na obilježavanju godišnjice prikazan je i dokumentarni film o radu ovog udruženja, ali i i o planovima koje su pred sebe stavili, a to je izgradnja Mektebsko-zanatskog centra u sklopu džamije u Gornjim Raincima koji bi donio mnogo sadržaja u ovoj MZ, ali i svakako doprinose radu džamije i organiziranju predavanja i aktivnosti. No mektebsko-zanatski centar je veliki projekat pa su samim tim potrebna i ulaganja privrednika i drugih kako bi i ova ideja bila sprovedena u djelo.

korak_2

foto:Sorelle Photoland

About redakcija novina

Scroll To Top