Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Miralem Ramić trese mrže i brine zbog „kratkog spoja“ na relaciji Savez – Herta

Miralem Ramić trese mrže i brine zbog „kratkog spoja“ na relaciji Savez – Herta

Kada se na spisku Sakiba Malkočevića, selektora kadetske reprezentacije BiH, našlo ime Miralema Ramića, nikog nije bilo sretnijeg od ovog mladog igrača berlinske Herte. Ramić je jedan on najtalentiranijih evropskih igrača rođenih 2000. godine. Svoj talenat potvrdio je i u današnjoj (subota, 30. januar) pripremnoj utakmici protiv FC Magdeburg. Istina, njegova ekipa je izgubila 4:1, ali Miralem Ramić je bio ponajbolji u svojoj ekipi i strijelac jedinog gola za Hertu.

ramic1

– Poveli smo 1:0 mojim golom u 5. minuti, ali, nažalost, na kraju smo poraženi 4:1. Doduše, treba kazati da su protivnički igrači bili godinu dana straiji od nas, priča nam Miralem Ramić.

Miralem Ramić je u ovim trenucima i sretan i zabrinut. Naime, kako su mu u klubu rekli, na njihovu adresu još nije stigao poziv.

ramic- Vidio sam na zvaničnoj stranici N/FSBiH da se na spisku selektora Malkočevića nalazi i moje ime. Vjerujte, niko nije bio sretniji od mene kad sam to saznao i veoma sam zahvalan selektoru Malkočeviću. Dugo sanjam da obučem dres reprezentacije, ali me brine to što iz kluba kažu nema poziva. Zaista ne znam šta je u pitanju. Znam samo da silno želim doći u Zenicu, ali bez dopuštenja kluba ne smijem ići. Ipak, nadam se da će se možda sutra razjasniti situacija pa da ipak krenem za BiH, kazivao nam je Miralem Ramić o „kratkom spoju“ na relaciji Savez – Herta.

Zadovoljan Ramićevim pozivom u reprezentaciju je i njegov prvi trener Suljo Sinanović, kod kojeg je Ramić učio nogometnu abecedu.

– Naravno da mi je drago da je na reprezentativnom spisku igrač kojeg sam trenirao. U kontaktu sam sa Ramićem i meni je skoro plačnim glasom govorio o problemima sa pozivom. I ja se nadam da će se situacija razriješti i da će Ramić doći u Zenicu, kazao je Suljo Sinanović.

miralem2

About redakcija novina

Scroll To Top