Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Na Izboru sportiste godine BiH specijalna nagrada za Ernu Sinanović?

Na Izboru sportiste godine BiH specijalna nagrada za Ernu Sinanović?

Erna Sinanović odbojkašica koja je svojim umijećem na terenu osiguravala pobjede ŽOK “Bosna”, OK “Kula” Gradačac, OK “Polo” kao i reprezentaciji Bosne i Hercegovine, život je izgubila 3.1.2018. godine. u saobraćajnoj nesreći.

Vijest o smrti jedne od najboljih odbojkašica pogodila je ne samo Kalesiju, nego i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Mnogi mediji su prenijelu ovu itekako tužnu vijest za bh.sport, za našu Kalesiju. Ostali smo bez vrhunske odbojkašice, ali i bez osobe koja je bila oslonac i podrška mladim igračicama.

Kako nezvanično saznajemo, Muhamed Bikić član Organizacionog odbora i potpredsjednik Žirija 73. Izbora sportiste godine i sportske ekipe za 2017., u organizaciji Sportskog saveza u BiH, predložit će da specijalnu nagradu (posthumno) dobije naša Erna Sinanović. Također Muhamed Bikić je na Facebook profilu Erninog oca Sulejmana Sinanovića pozvao sve  kolege novinare, sportske radnike da se uključe u organizaciju i Memorijalnog međunarodnog odbojkaškog turnira jer kako je napisao“Naša draga Erna je to itekako zaslužila kao uzoriti i plemeniti sportista”.

Manifestacija Izbora sportiste i sportske ekipe BiH za 2017. godinu, održat će se  25. januara ove godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Osim predsjednika Ibrahima Hadžibajrića i potpredsjednika Šarića, Organizacioni odbor čine potpredsjednici Branislav Crnogorac, Almedina Čaušević, Jusuf Pušina i Ismir Pramenković, te članovi Bibija Kerla, Jasminka Kalmar, Rifat Hadžihasanović, Muhamed Bikić, Alen Halak, Arijana Jaha, Lejla Kovačević, Tarik Curić i Anes Alić.

Rok za dostavu prijedloga za izbor sportiste i sportske ekipe BiH je 15. januar 2018. godine.

About redakcija novina

Scroll To Top