Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Ofanzivni veznjak na meti premijerligaša: Koga će pojačati Ahmed Džafić?

Ofanzivni veznjak na meti premijerligaša: Koga će pojačati Ahmed Džafić?

Ahmed Dzafić (21), ofanzivni veznjak i krilni napadač, koji je prošao njemačku školu fudbala, mogao bi pojačati nekog od premijerligaša.

ahmedDžafić je igrao je za U19 momčadi Ulma i Sandhausena, da bi potom 2013. godine došao u gradačačku Zvijezdu gdje je ostao nepunu turbulentnu sezonu. U samo jednoj utakmici Džafić je postigao jedan gol. Bilo je to na gostovanju u Travniku.

Nakon toga se vratio u Njemačku, gdje je igrao za Waldhof Mannheim i Aschaffenburg, a posljednji klub bio mu je Hrvatski Dragovoljac, gdje se vrlo kratko zadržao.

Milomir Odović, aktuelni “coach” Želje, bio je trener Zvijezde u vrijeme kada je Džafić nastupao za ovu momčad.

– Bio sam kratko u Zvijezdi,  ali sam vidio da je Džafić izuzetno fizički spreman, vrlo ambiciozan i veliki profesionalac. Tada je bio jako mlad, a vjerujem da ima dosta prostora za napredak jer je prošao njemačku školu. Odlikuje ga eksplozivnost i brzina, upotrebljiv je na više pozicija – kazao je Odović za svog nekadašnjeg igrača.

ahmed 1Inače Džafić ne miruje. Pauzu koristi da se pripremi za prave pripreme koje ga čekaju. Izabrao je pravog trener, odnosno najboljeg stručnjaka za fizičku spremu u BiH i regionu Eldina Jelaškovića.

-Želim spreman dočekati pripreme, iako još nisam odlučio gdje ću, odnosno u kojem klubu nastaviti karijeru- izjavio je turbo veznjak Ahmed Džafić, čiji roditelji su porijeklom iz Donjih Rainaca kod Kalesije. Njegov otac  Ibrahim Džafić, doktor islamskih nauka, živi i radi u Njemačkoj.

ahmed 2

About redakcija novina

Scroll To Top