Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Planinari iz Memića na XII susretu planinara iz regije

Planinari iz Memića na XII susretu planinara iz regije

Danas su planinari Drenika organizovali tradicionalne XII susrete planinara iz regije. Na zbornom mjestu u Živinicama okupilo se oko 100 planinara iz Tuzle, Banovića, Srebrenika, Memića, Sarajeva i drugih mjesta. Prema programu “XII Regionalnih novogodišnjih susreta planinara” pješačenje je podijeljeno na dvije staze- kraću i dužu za fizički spremnije planinare, o čemu su nam govorili predsjednik Upravnog odbora Drenika Sead Muratović i sekretar Huso Redžić.

aaaaaaa-33[1]

“Od 9:30 sati smo startovali stazom Zenuni-Slapovi-Budakovački put-Planinarski dom Njivice. Ovo je najduža staza, a prema kondiciji učesnika pripremili smo i kraće staze. Dan je lijep, čist je zrak i ovo je lijepa prilika da mnogi učesnici današnje manifestacije još jednom osjete koliko je korisno biti na čistom zraku, u vrijeme dok u gradovima vlada smog. Nakon ručka u 13 sati izvršiće se dodjela zahvalnica učesnicima susreta, a povratak je u 15:30 sati”, ističu iz rukovodstva PD Drenik.

Po prvi puta na XII susretima učestvuju i planinari PD Resnik iz Memića, dok su redovni učesnici, osim Drenika, još Varda i KES Summit iz Banovića, Konjuh i Poštar iz Tuzle, te Majevica iz Srebrenika.

aaaaaaa-22[1]

zivinice.ba

About redakcija novina

Scroll To Top