Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Podignuta optužnica protiv Samira Padžića iz Vukovija zbog krijumčarenja stoke

Podignuta optužnica protiv Samira Padžića iz Vukovija zbog krijumčarenja stoke

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Samira Padžića, zv. „Padžija“, rođenog 10.06.1973. godine u mjestu Vukovije Donje, opština Kalesija, s prebivalištem u Živinicama, državljanina BiH, protiv kojeg je u toku drugi krivični postupak pred Sudom BiH, Miće Bojanića, rođenog 05.10.1977. godine u Ljubljani, R Slovenija, s prebivalištem u opštini Bijeljina, državljanina BiH, i Milenka Mijatovića, zvanog „Janje“, rođenog 21.11.1972. godine u Zvorniku, s prebivalištem u opštini Zvornik, državljanina BiH.stokaa-300x225

Optuženi se terete da su od 11.03. do 10.06.2013. godine preko državne granice na graničnom prijelazu Šepak preko mosta ili čamcem preko rijeke Drine iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu, u više navrata izvršili prebacivanje stoke, izbjegavajući mjere carinske kontrole jer nisu imali potrebne dozvole i odobrenja nadležnih organa, na način što su prilikom prevoza stoke kontaktirali Samira Padžića koji je obavljao poslove vođe sektora Granične policije, JGP Zvornik i koji je osumnjičenog Miću Bojanića i druge osobe obavještavao na kojim mjestima nije bilo pripadnika Granične policije BiH, a za koje usluge su mu isti davali uobičajenu i dogovorenu novčanu nagradu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U prebacivanju stoke su učestvovali i Mićo Bojanić i Milenko Mijatović, a Bojanić po prethodnom dogovoru s njemu poznatim osobama prebačenu stoku je prevozio i prodavao u unutrašnjosti BiH.

Zbog svega navedenog, optuženi Samir Padžić se tereti da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja a optuženi Mićo Bojanić i Milenko Mijatović krivično djelo krijumčarenje.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, prenosi FENA.

About redakcija novina

Scroll To Top