Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Sloga iz Tojšića okupila prijatelje i predstavila projekat “Budi Sloga”

Sloga iz Tojšića okupila prijatelje i predstavila projekat “Budi Sloga”

U restoranu FK Sloga u Tojšićima sinoć je upriličeno druženje prijatelja ovog kluba, a predstavljen je i projekat “Budi Sloga” koji za cilj ima uvođenje ovog kluba u Prvu ligu FBiH.

“Pa mi svake godine organiziramo druženje za naše prijatelje i sponzore gdje podjelimo i zahvalnice i nagrade onima koji su nas podržavali prethodnu godinu. Ove godine smo odlučili da uđemo u veći rang jer imamo svu izrađenu infrastrukturu od stadiona do svlačionica pa i klubski restoran. Imamo i igrački kadar pa vidjećemo, zaslužujemo veći rang”, govori za NEON Televiziju Nijaz Vejzović predsjednik FK Sloga iz Tojšića.

Vejzović ističe da je Sloga obavila i prozivku te da im slijede pripremne utakmice, a zatim i odlazak u Mađarsku na završne pripreme a odlazak je pomogao i načelnik Sead Džafić.

Za našu televiziju govorio je i sam načelnik koji je kazao da će podržavati kalesijske sportske kolektive te je Slogi poželio sreću u većem rangu da predstavljaju Kalesiju najbolje što znaju.

Trener FK Sloga Šefik Imamović ističe da mu je drago što je uprava odlučila da ide u veći rang jer će to biti najveći uspjeh kalesijskog sporta ulazak u Prvu ligu FBiH, tako da bi od jeseni na stadionu Ada mogli se gledati klubovi poput Veleža, Bratstva, Budućnosti i mnogi drugi, odnosno kvalitetniji nogomet u odnosu na dosadašnji.

Druženju su prisustvovali i predstavnici FK Tošk iz Tešnja koji ističu da prijateljstvo sa Slogom traje godinama te su im poželjeli mnogo sreće u većem rangu takmičenja.

About redakcija novina

Scroll To Top