Bošnjaci Enis Džihić i Adnan Mešić su treneri turskog kluba TSV Vatanspora HG iz Bad Homburga, gradića nadomak Frankfurta, koji se takmiči u njemačkoj Gruppenligi. Ovaj trenerski tandem sa svojom ekipom nalazi se na liderskoj poziciji nakon prvog dijela sezone.trenerIako je početkom sezone cilj uprave bio opstanak u ligi, Enis Džihić, prvi trener kluba, zajedno sa svojim pomoćnikom Adnanom Mešićem napravio je podvig kakav niko nije očekivao – liderska pozicija sa 45 osvojenih bodova, uz fantastičnu gol razliku 56-16. U dosadašnjih 18 kola upisali su čak 14 pobjeda, uz tri remija i jedan poraz. Imaju dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Usinger TSG. Jedini poraz doživjeli su kod kuće od TSG Nieder-Erlenbacha, rezultatom 2-3. Iako su u ovoj utakmici imali vodstvo do sredine drugog poluvremena, na kraju su ipak nesretno poraženi.

Četrdesetjednogodišnji Džihić je inače rodom iz Sandžaka, tačnije Sjenice. Dugi niz godina živi u Frankfrutu, gdje je svojevremeno nastupao i u njemačkoj „Cvajti“ za ekipe FSV Frankfurta i VFR Manheima. Na samom početku sezone dogovorio je saradnju sa ovim turskim klubom, a za pomoćnika uzeo je svog dugogodišnjeg prijatelja Adnana Mešića, bivšeg fudbalera Gornjih Rainaca i nekoliko njemačkih niželigaša.

adnanTandem Džihić-Mešić do kraja sezone ima još 12. kola, u kojima će voditi žestoku bitku da zadrže lidersku poziciju i plasiraju se u viši rang, njemačku šestu Verbandsligu.

Turci su prezadovoljni Bošnjacima i dosadašnjim rezultatima u ovoj sezoni. Ističu da je ovo najveći uspjeh u osamnaestogodišnjoj historiji kluba. Njihove ambicije su se promijenile u odnosu na početak sezone, tako da se sada uveliko priča o plasmanu u viši rang, za koji će treneri Džihić i Mešić biti posebno nagrađeni.

klub- Imamo mladu, ambicioznu i veoma talentiranu ekipu. Prvi dio sezone odigrali smo fantastično i zasluženo se nalazimo na prvom mjestu. Poraženi smo samo jednom i to na domaćem terenu u skoro dobivenoj utakmici. S tom pobjednom imali bismo pet bodova prednosti. Ipak, potpuno smo zadovoljni prvim dijelom sezone, naš trenerski cilj je da ostanemo na prvom mjestu i plasiramo se u viši rang takmičenja, istakao je za Avazov Sport Adnan Mešić, pomoćni trener TSV Vatanspora HG.