Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / U BKC-u Kalesija održano predavanje za poljoprivrednike

U BKC-u Kalesija održano predavanje za poljoprivrednike

U organizaciji BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija a u saradnji sa Poljoprivrednim zavodom Tuzla danas je održana edukacija za poljoprivrednike.

Na edukaciji se govorilo o proizvodnji i njegi usijeva kukuruza, te o rezultatima koji upućuju na vrstu kukuruza koja daje najbolje prinose kada je u pitanju Sprečanska dolina.

Poljoprivrednici

Pored ovoga bilo je riječi i o travno-djetelinskim smjesama, a poljoprivrednicima se predstavio i hibridni kukuruzi BC instituta.

Na ovu edukaciju se odazvalo oko dvadeset i četiri osobe, a tokom predavanja su najviše uživali poljoprivrednici sa područja naše općine, koji su željeli saznati nešto više o poslu kojim se bave.

DSCN0883

Direktor Poljoprivrednog zavoda Tuzla Marinko Andrić ističe da ovo nije prvo predavanje koje se ovdje održava, te da je ovo tradicija postala tradicija za njih i poljoprivredne proizvođače.

-“Danas smo ovdje u Kalesiji na edukaciji o kukuruzu. Danas sa nama ovdje su predstavnici dvije sjemenske kuće i ovo je za nas postala već tradicija, drago nam je jer svake godine odaziv bude veliki”, rekao je za NTV Andrić.

Direktor BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija za NTV rekao je da je također zadovoljan ishodom ove edukacije, te se nada da su i poljoprivrednici isto tako zadovoljni.

Predavači su bili diplomirani inženjeri Emir Husika i Aleksandar Nestorović.DSCN0880

About redakcija novina

Scroll To Top