Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / U Tuzli promovirana knjiga ”Vrednovanje pedagoškog rada u školi – Susret sa metodičkom praksom” profesora Muhameda Omerovića

U Tuzli promovirana knjiga ”Vrednovanje pedagoškog rada u školi – Susret sa metodičkom praksom” profesora Muhameda Omerovića

‘Vrednovanje pedagoškog rada u školi – Susret sa metodičkom praksom”, nova knjiga profesora Muhameda Omerovića promovirana je sinoć u Tuzli. Ova knjiga oblikovana je kao stručna literatura za studente pedagoških fakulteta, za nastavnike i sve one koji rade u obrazovnom procesu.

Svim budućim i aktivnim učiteljima, pedagozima, nastavnicima i profesorima na raspolaganju je praktično uobličena knjiga vrlo konciznog naslova. Njen autor, doktor pedagoških nauka Muhamed Omerović univerzitetski je profesor da dugogodišnjim iskustvom u školi.

– Knjiga je namijenjena studentima pedagoških i flozofksih fakulteta, a posebno bi želio da do knjige dođu inženjeri, pravnici i ostali koji rade s djecom i da je koriste na svim nastavničkim fakultetima, kazao je za RTVTK  prof. dr. Muhamed Omerović, autor knjige.

– Knjiga ova je jedna simbioza teorije i prakse i može biti korisna za sve predavače i posebno za ljude koji vrše inspekciju obrazovanja, kazao je prof. dr. Refik Ćatić, recenzent knjige.

Sa primjerima i ilustracijama, knjiga profesora Omerovića može poslužiti i kao praktikum za pripremu nastavih cjelina, gradiva i drugih sadražaja nastave, a daje i određenu odgojnu dimenziju. Autor je posebno tretirao odnos nastavnika prema učeniku u nastojanju da se smanje devijacije poput izostajanja iz škole, laganja, te međuvršnjačkog nasilja.

Knjiga ”Vrednovanje pedagoškog rada u školi – Susret sa metodičkom praksom”, dostupna je u knjižarama po cijeni od 20 konvertibilnih maraka

About redakcija novina

Scroll To Top