Aktuelno
You are here: Home / Crna hronika / Zaboravio gdje mu je auto, pa prijavio krađu

Zaboravio gdje mu je auto, pa prijavio krađu

Zanimljivo događaj zabilježili smo u Kalesiji tokom novogodišnjeg slavlja. Naime, M.B. iz Donjih Rainaca kod Kalesije prvog dana nove godine prijavio je Policijskoj upravi Kalesija da mu je ukraden putnički automobil marke “mercedese” njemačkih registarskih, te da je automobil ukraden ispred ugostiteljskog objekta “Lipa” u Kalesiji.

Policiji je izjavio da je u Kalesiji slavio Novu godinu, da je popio koju čašicu više, te da je automobil ostavio parkiran kod „Lipe“, a da ja se sa prijateljem otišao kući u Donje Raince. Još je naveo i da ujutro, kada je došao po automobil, na parkingu nije bilo njegovog „mercedesa“.

lipa

Automobil vlasnika M. B. ubrzo je pronađen u Dubnici kod Kalesije, u blizini benzinske pume „Polo“. I uopće nije bio ukraden. Radilo se o tome da je M. B. bio toliko pijan da se nije mogao sjetiti da ga je prijatelj njegovim automobilom, „mercedesom“, odvezao kući i da ga je nakon toga parkirao kod benzinske pumpe „Polo“.

S obzirom da se nije radilo o namjernom prijavljivanju, protiv M. B. ipak neće biti podnesena prijava za lažno prijavljivanje.

About redakcija novina

Scroll To Top