Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Bivši reprezentativac Gradimir Crnogorac pojačao Kikačane

Bivši reprezentativac Gradimir Crnogorac pojačao Kikačane

Ekipa FK „Mladost“ iz Kikača jesenju sezonu u Prvoj kantonalnoj ligi TK završila je na 6. mjestu, sa 23 osvojena boda, šest manje od prvoplasirane Lokomotive iz Miričine. Kikačani su u 15 kola zabilježili 6 pobjeda, 2 remija i upisali čak 7 poraza. No, uprkos bodovnom zaostatku, Senad Mujkanović, vlasnik građevinske kompanije „TOM CAT“ i predsjednik FK Mladost Kikači, ima ambicije da na kraju budu lideri i obezbijede plasman u Drugu ligu FBiH – Sjever.

12722042_10208608320755414_326390358_n

Spoj iskustva i mladosti

Kikačani su se znatno pojačali i sasvim je moguće da se ostvare ambicije predsjednika Mujkanovića. Najzvučnije pojačanje ove ekipe svakako je bivši reprezentativac Gradimir Crnogorac, koji je do sada nastupao za Slobodu, Hajduk i za klubove iz Danske, Rusije i Kazahstana. Svakako da će svojim iskustvom Crnogorac biti od pomoći treneru Sakibu Mujanoviću, koji ima zadatak da ispuni očekivanja Uprave i navijača. Crnogorac se već priključio pripremama. No, on nije jedini od bivših igrača Slobode koji će nastupati za Kikače. To su još i Mirza Čejvanović, Muamer Zoletić, Adnan Jahić i Nermin Gavranović. Njih će na terenu predvoditi Semir Mujkanović, kapiten Kikačana, koji je također nastupao na premijerligaškim terenima i bio član Slobode, Željezničara i zvorničke Drine.

12695791_10208608320555409_1292800434_n

– Imamo ekipu koja je spoj mladosti i iskustva. Pojačanja koje smo doveli zaista su zvučna imena i, uz dobru fizičku spremu, mislim da ćemo uspjeti da ostvarimo cilj i osvojimo prvo mjesto, kaže trener Sakib Mujanović, bivši igrač Bosne, Drine i Sloge.

„TOM CAT Arena“

Već su ugovorene i pripremne utakmice protiv Slavena, Sloge (Simin Han) i Sloge (Tojšići). Osim odličnih igrača, FK Mladost iz Kikača ima i odličan stadion. U maju 2014. godine, tokom onih velikih poplava i klizišta, došlo je do oštećenja i stadiona i objekata na stadionu, ali je sve renovirano zahvaljujući ulaganjima, prije svega, predsjednika Senada Mujkanovića i njegove firme „Tom Cat“. Obnovu stadiona pomogao je i Nogometni savez BiH. U Kikačima već razmišljaju i o izgradnji tribina na „Tom Cat Areni“, kako su nazvali svoj stadion, jer žele na svome stadionu igrati utakmice u Drugoj federalnoj ligi.

12714100_10208608325115523_425969295_n

Po svemu sudeći prvaka u Prvoj kantonalnoj ligi mogla bi odlučiti utakmica zadnjeg kola između trenutnog lidera na tabeli Lokomotive iz Miričine i Mladosti iz Kikača. Utakmica će se igrati u Kikačima. Bude li zaista ta utakmica odlučivala o ulasku u viši rang, nema sumnje da će to biti istinski nogometni spektak koji će privući hiljade navijača zaljubljenika u nogomet iz Kikača, cijele Kalesije i iz okolnih općina.

About redakcija novina

Scroll To Top