Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Delegacija istanbulske općine Gaziosmanpaša posjetila Kalesiju: Obnovljeno bratstvo iz 1995. godine (FOTO)

Delegacija istanbulske općine Gaziosmanpaša posjetila Kalesiju: Obnovljeno bratstvo iz 1995. godine (FOTO)

Hasan Tahsin Usta, načelnik istanbulske općine Gaziosmanpaša (Turska), sa svojim saradnicima posjetio je Kalesiju. U sastavu delegacije bio je i bivši turski parlamentarac Husein Kansu, veliki prijatelj Bosne i Bošnjaka.

gazCilj ove posjete bio je obnova bratskih veza između općina Kalesija i Gaziosmanpaša, koje su 1995. godine, kada je kalesijski načenik bio Dževad Tosunbegović, potpisale Protokol o bratimljenju.

gaz1Goste iz Turske primili su vršilac dužnosti općinskog načelnika Salmir Avdibašić, i Nedžad Džafić, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija, sa svojim saradnicima.

gaz2- Došli smo da obnovimo naše kontakte. Ima prostora za saradnju u svim oblastima. Možemo pokrenuti i privredne veze sa Kalesijom, kazao je Hasan Tahsin Usta.

gaz4Delegacija je obišla i kalesijsku firmu „UNIS TOK“. Vlasnik firme Sead Džafić i direktor Mensur Hukić su gostima iz Turske predstavili proizvode ove firme, koja većinu svojih proizvoda izvozi na zahtjevna evropska tržišta.

gaz5 Hasan Tahsin Usta, načelnik istanbulske općine Gaziosmanpaša, bio je oduševljen onim što je vidio u ovoj firmi i izrazio spremnost pomogne da UNIS Tok proširi tržište i u Turskoj.

gaz6Gosti iz Turske položili su cvijeće i pročili Fatihu ispred Centralnog šehidskog spomen-obilježje u Kalesiji.

gaz7Ženski dio delegacije iz Istanbula posjetio je članice Udruženja žena muslimanki „Sumejja“. I one su izrazile oduševljenje radom „Sumejje“ i gostoprimstvom koje im je ukazano.

gaz8Delegacija iz Turske je obišla i Čaršijsku džamiju.

About redakcija novina

Scroll To Top