Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Ekološko upozorenje za  javnost i poziv nadležnim za uređenje grada i zaštitu zdravlja školske djece i svih građana  

Ekološko upozorenje za  javnost i poziv nadležnim za uređenje grada i zaštitu zdravlja školske djece i svih građana  

Na naš mail od prof. dr. Muhameda Omerovića, predsjednika Ekološkog udruženja građana “Eko_Zeleni” Kalesija, stiglo je ekološko upozorenje za  javnost i poziv nadležnim za uređenje grada i zaštitu zdravlja školske djece i svih građana, koje u cjelosti prenosimo.

omerovicPoštovani, na naš ”zeleni telefon” svakodnevno pristižu zahtjevi i molbe građana da se više povede računa o ekološkom uređenju grada Kalesije odnosno o redovnom odvozu krutog i mješanog otpada iz grada koji je u posljednjih nekoliko dana opteretio gradsku sredinu, te predstavlja prijetnju po zdravlje  i moguću epidemiju.

Posebno zabrinjava što se značajna količina organskog otpada nalazi pored kontejnera u središtu grada Kalesije  gdje imamo često prisustvo pasa lutalica i ptica grabljivica koje raznose taj otpad koji u ovim toplim danima može uzrokovati zdravstvene probleme.

smeceeeee

Zabrinutost je veća štio širom centra grada imamo školsku djecu koja mogu zadobiti zdravstvene probleme uzrokovane širenjem organskog otpada.

Tražimo veću brigu svih o okolišu jer bez čiste i zdrave okoline nije moguć zdrav život čovjeka.

smece4

Pozivamo nadležne da svojim autoritetom utječu odnosno da se angažuju u redovnom odvozu kontejnerskog otpada, čišćenju i uređenju našeg grada.

Isto tako ,pozivamo nadležne  da pomognu Komunalnom preduzeću  u obezbjeđenju infrastrukture za odvoz mješanog otpada.

Naša poruka je dobronamjerna i u interesu je svih građana odnosno ekološkog uređenja grada i zaštite zdravlja prije svega djece.

S poštovanjem.

”Čuvajmo okoliš za bolje sutra, razvrstajmo otpad svakoga jutra.’

Srećni i zdravi bili!

Kalesija,4.februar 2015.

 Predsjednik udruženja

Prof.dr.Muhamed Omerović

About redakcija novina

Scroll To Top