Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Erni Sinanović još jedno priznanje za izuzetan doprinos odbojci

Erni Sinanović još jedno priznanje za izuzetan doprinos odbojci

Sportski savez općine Gradačac posthumno je dodijelio priznanje Erni Sinanović. Bilo je dirljivo kada se  obratio  prisutnima otac tragično nastradale odbojkašice Sulejman Sinanović nakon što je  iz ruku načelnika Edisa Dervišagića primio  priznanje za svoju kćerku.

Erna je sa ŽOK “Kula” Gradačac odigrala najbolje utakmice karijere, a 2008. godine kao igračica pomenutog kluba odbojkaška reprezentativka BiH proglašena najuspješnijom sportistkinjom Gradačca.

U prepunoj Sportskoj dvorani gradačačkog Sajma izabran je i najbolji sportista u muškoj i ženskoj konkurenciji za 2017. godinu.

Te laskave titule ponijeli su sasvim zasluženo odbojkašica Tijana Lazarević u ženskoj i golman NK Zvijezda, Emir Prljača u muškoj konkurenciji. Nagrađeni su također kao treća u ženskoj konkurenciji Džulijana Latifović, te drugoplasirana Aldijana Mustafagić.

U muškoj konkurenciji trećeplasirani je Halid Mehmedović, dok je drugoplasirani Amel Omerčić.

Najuspješniji sportista – invalid općine Gradačac je Damir Babajić. Najuspješniji treneri u 2017. godini su: Asmir Jahić, Hazim Nukić, Emina Taletović i Dado Doborac.

Za posebne rezultate u desetogodišnjem trenerskom radu zahvalnicu je dobio trener Arnel Mulić.

Za najuspješnije sportske ekipe u seniorskoj kategoriji proglašene su: trećeplasirana ekipa je KIK ,,Zmaj,, Gradačac, drugoplasirana je OK Kula Gradačac i najuspješnija sportska ekipa je NK Zvijezda Gradačac.

Priznanja za mlađe selekcije su otišle u ruke:

Najbolji u pionirskoj konkurenciji je Ženet Huskić odbojkašica OK Kula Gradačac, najuspješniji kadet je Ajla Zukić, a najbolji među juniorima je Rasim Bahić. Dodjeljene su i nagrade najboljim osnovnim, srednjim i sportskim školama.

Posebno priznanje su dobili za vidan rad i dobar napredak sportskih kolektiva treneri Nermin Šabić i Nihad Kadić, kao i izuzetan doprinos za razvoj sporta i njegovu afirmaciju, te za knjigu o 95 godina postojanja NK Zvijezde koja ide u štampanje, Suad Krajnović.

(Sportske.ba/ntv.ba)

About redakcija novina

Scroll To Top