Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Federalni ministar Edin Ramić posjetio “Osmijeh nade”

Federalni ministar Edin Ramić posjetio “Osmijeh nade”

Federalni ministar za raseljene i izbjegle osobe FBiH Edin Ramić posjetio je danas članove Udruženja koje okuplja djecu sa posebnim potrebama “Osmijeh nade” Kalesija sa kojima je razgovarao i obećao im pomoć u iznalaženju boljih prostorija za rad.

Pored Ramića, posjetili su prisustvovali i predstavnici Općine Kalesija Hazim Halilović i Fikret Suljkanović te direktorica kalesijske firme UNIS TOK Alma Džafić-Tarabić.

“Uslovi za rad ovog udruženja zaista nisu na zadovoljavajućem nivou i ja se nadam da će Općina Kalesija iznaći nove prostorije za njih, a mi možemo pomoći da se one opreme za boravak i rad ove djece”, govori ministar Edin Ramić.

On ističe da će i određenim novčanim sredstvima pomoći rad i život ove djece kao i njihovih porodica.

Edin Ramić je prvi od političara koji je u svoje udruženje doveo i svoju djecu ističući da je to normalno da njegova djeca upoznaju sve različitosti.

“Ja želim d amoja djeca upoznaju ljude kao dobre i loše i da ih samo tako vide, a ne da ih dijele po boji kože, vjeri, naciji ili nekoj drugoj razlici”, istakao je Ramić.

Fikret Suljkanović savjetnik načelnika ističe da će Općina Kalesija pomagati rad ovog udruženja, a načelnik je u više navrata do sada pomagao kako radionice tako i podjelu paketa za sve članove ovog udruženja.

Suljkanović se zahvalio ministru na posjeti, istakavši da će se sve uraditi da se iznađu adekvatnije prostorije za rad kako bi i roditelji i djeca mogli zajedno da sjede i da izrađuju bižuteriju.

Trenutno Udruženje koje okuplja djecu sa posebnim potrebama “Osmijeh nade” Kalesija broji oko 85 članova, a osnovani su još davne 2002.godine. Djeca svakodnevno u okviru radionica izrađuju nakit i drugu bižuteriju koja se predstavlja na sajmovima kako u našem kantonu tako i u BiH, a od prodaje istih udruženje se snabdijeva potrebnim materijalima za dalji rad.

“Ova posjeta nama puno znači. Mi imamo dobru saradnju sa ministrom Edinom Ramićem koji je kroz projekte do sada pomagao ovo udruženje, ndamo se da će saradnja biti i nastavljena i da ćemo u ovoj godini zajedno realizirati određene ideje koje imamo za pomoć ovoj djeci”, kazao je Fadil Smajlović predsjednik Udruženja “Osmijeh nade”.

Gosti su zajedno sa djecom učestvovali u radionici, a neki od njih su čak pomogli i pravljenje nakita.

About redakcija novina

Scroll To Top