Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Građani Memića poručili: Podrška koju je imao Dževad Hadžić bit će ista i za doktora Osmanovića

Građani Memića poručili: Podrška koju je imao Dževad Hadžić bit će ista i za doktora Osmanovića

Podrška koju doktor Muhamed Osmanović dobija od građana raste iz dana u dan, kako se približava 22.februar. Potvrdili su to i predizborni skupovi u Kovačevićima, Jelovom Brdu i Memićima, gdje su građani u velikom broju prepoznali iskrene i poštene namjere doktora Osmanovića da Kalesiju učini ljepšim mjestom za život svih njenih građana.

mem1OO SDP-a Kalesija se zahvaljuje svim mještanima Kovačevića, Jelovog Brda i Memića, koju su prisustvovali skupovima doktora Osmanovića i koji su jasno rekli kome žele dati svoj glas na prijevremenim izborima.

memNa odlično organizovanom predizbornom skupu u Memićima, okupljenim građanima su se obratili Enes Idrizović, hirug zapsolen u UKC-u Tuzla i vijećnik u Općinskom vijeću Kalesija, Dževad Hadžić, poslanik u Skupštini TK-a i doktor Muhamed Osmanović, kandidat za načelnika općine Kalesija.

Enes Idrizović je obraćajući se prisutnima još jednom ukazao na čestitost i poštenje Muhameda Osmanovića, koji je, kako je kazao, često najugoženijim pacijentima koji ne mogu kupiti lijek, uz recept, znao dati i novac za lijekove. Idrizović je još dodao da je uvjeren da će doktor Osmanović takav biti i kao općinski načelnik, koji će imati osjećaja za najugoženije i koji će učiniti sve da pomogne svim ljudima.

mem2Emotivno obraćanje imao je Džavad Hadžić, koji je svojim komšijama poručio da ga nikada nisu iznevjerili i da je ubijeđen da će i doktor Muhamed Osmanović imati istu podršku u Memićima. Hadžić je pozvao sve Kalesijce koji su mu 2012. godine dali glas u utrci za načelnika da i ovoga puta istom snagom, željom i energijom podrže doktora Osmanovića za načelnika općine Kalesija.

Kandidat za načelnika, Muhamed Osmanović je, u svom obraćanju, kazao da je u predizbornu kampanju ušao čistih ruku i velikog srca, ne baveći se kupovinom glasova, ucjenjivanjem i prijetnjama, jer Kalesiji je dosta ponižavanja i dijeljenja ljudi na njihove i naše. Dodao je da građanima Kalesije obećava ravnopravnost, toleranciju i Kalesiju bez bilo kakvih podjela.

mem3 Sa skupa u Memićima je upućena jasna poruka da su Memići uz doktora Osmanovića i da će se maksimalno založiti da doktor Osmanović sa velikom razlikom ostvari pobjedu za pravedniju i bolju Kalesiju.

 

Savjet za informisanje

About redakcija novina

Scroll To Top