Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Halil Jahić: “Sead Džafić i svi koji krše Statut bit će isključeni iz SDA”

Halil Jahić: “Sead Džafić i svi koji krše Statut bit će isključeni iz SDA”

Gostujući u emisiji “Aktuelno” predsjednik Općinske organizacije SDA Kalesija Halil Jahić govorio je o svom angažmanu za bolje sutra građana u vremenu kada je bio vijećnik u OV Kalesija, ali i o Rasimu Omeroviću i raspodjeli poljoprivrednog državnog zemljišta što je on kritikovao kao vijećnik.

Zbog čega se Halil Jahić posvađao sa tadašnjim načelnikom Kalesije Rasimom Omerovićem? Halil Jahić je govorio i o torturi koju je proživio predsjednik OO SDA Kalesija Nedžad Džafić u tom periodu.

halil jahic

Naravno, dotakao se predsjednik SDA i zapošljavanja u Kalesiji, ali i pozvao pojedine vijećnike iz Kluba za Bolju Kalesiju da se vrate u SDA ali je pozvao također i Rasima Omerovića da se vrati i da djeluje u ovoj stranci.

Halil Jahić je iznio i optužbe na “račun” bivšeg načelnika Rasima Omerovića ističući da mu je isti nudio članstvo u Upravnim odborima da odustane od kanidature za predsjednika stranke.

Naravno govorili smo i o kandidaturi Seada Džafića za načelnika Kalesije, ali i o smjeni u MO Kalesija centar i Tojšići te uvođenju povjereništva u ovim Mjesnim ograncima. Predsjednik je kritikovao i rad predsjednika MO SDA Hasana Ramića koji je smjenjen jer je uzeo ingerencije predsjednika stranke i koji je organizirao “tajne” sastanke koji ne donose dobro stranci koja ga je birala.

Pogledajte o čemu se još razgovaralo u emisiji “AKTUELNO”

About redakcija novina

Scroll To Top