Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Humanisti iz Živinica pomažu ugrožene u Kalesiji

Humanisti iz Živinica pomažu ugrožene u Kalesiji

Neformalna grupa građana iz Živinica u kojoj je ponajviše sportista ovih dana se okupila sa jednom namjerom, a to je da novčano i u hrani pomognu tri ugrožene porodice na području naše općine.

humana

Danas su članovi te grupe obišli porodice Ahmeta Hodžića koji živi sa kćerkom Merjemom u Gornjim Vukovijama, kao i porodicu Hatune Mujkić koja sa suprugom Nusretom i sinovima Amarom i šestomjesečnom bebom Eminom živi bez hrane u neuslovnim prostorijama, koje je “okovala” vlaga.

“Mi smo prikupili određena novčana sredstva i kupili smo prehrambene pakete i za ove porodice sa malom djecom uzeli smo pempas i ono što je potrebno za higijenu”, rekao nam je Halil Muratović iz Živinica.

Nakon obilaska ove dvije porodice u Vukovijama, pomoć je uručena i porodici Muradifa Avdibašića u Kikačima.

“Pa meni je drago što smo ovo uspjeli realizirati. Otac i prijatelji su prikupili novac, ali sam ja htjela da dođem i da vidim te porodice, da im kažem da nisu zaboravljene da još ima humanih ljudi”, priča nam Halilova kćerka Amila učenica Medicinske škole u Živinicama.

Ono što su Živiničani obećali jest da će nastaviti pomagati ovakve porodice, a planiraju i neformalnu grupu pretvoriti u udruženje koje će pomagati i priskakati u pomoć ugroženima u Živinicama, ali i u Kalesiji.

kalesija.info

About Dopisnik Kalesijskih

Scroll To Top