Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / I mr. Sead Osmančević vakif mezarja Čaršijske džamije

I mr. Sead Osmančević vakif mezarja Čaršijske džamije

Dana 01.02.2016. godine, u prostorijama Medžlisa IZ Kalesija, održan je prijem za novog vakifa mezarja Čaršijske džamije u Kalesiji. Gospodin Sead Osmančević, vlasnik firme Os-Pharm Kalesija, uvakufljenjem sredstava u iznosu od 6.000KM, postao je vakif ovog trajnog dobra. Nebrojeno puta do sada firma Os-pharm, na čelu sa gospodinom Seadom Osmančevićem, pomogla je radu Medžlisa i naših džemata, pa nas ovaj poziv nije iznenadio ali nas je itekako obradovao. OvIm činom data je dodatna podrška cjelokupnom projektu.

20160201_125924

Projekat je trenutno je u fazi izrade idejnog rješenja kompleksa, koju vrši kalesijska firma „Tehnoplan“, vlasnika Hamida Hasanovića i Seada Alića, bez naknade, kao svoj doprinos njegovoj što bržoj i kvalitetnijoj realizaciji. Po izradi idejno rješenje će biti prezentirano široj javnosti a nakon toga pristupiće se uređenju cjelokupnog kompleksa, kako bi isti u što kraćem roku bio u upotrebi.

1Ovo je ujedino i prilika da apelujemo na one koji se do sada nisu odazvali, a u mogućnosti su da to učine, da daju svoj doprinos ovom projektu i upišu se među njegove dobročinitelje – vakife.

Medžlis IZ Kalesija

About redakcija novina

Scroll To Top