Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Na mladima svijet ostaje: Đaci OŠ “Kalesija” obilježili Dan nezavisnosti BiH

Na mladima svijet ostaje: Đaci OŠ “Kalesija” obilježili Dan nezavisnosti BiH

Uz bogat kulturno-zabavni program u BKC-u “Alija Izetbegović” Kalesija danas je obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

oš-kalesija-dan-nezavisnosti006

Svi razredi OŠ “Kalesija” su aktivno učestvovali u organizaciji ovog obilježavanja, što se tokom ove predstave i pokazalo. Kao i svake godine, sala BKC-a je bila premala da primi sve prisutne građane, ponosne roditelje i sve one koji su učestvovali u realizaciji ovog bitnog projekta za školu.

Nastupali su: hor, dramska, recitatorska, literarna, folklorna, muzička sekcija i ritmička sekcija.

Direktor ove škole naglasio je da su oni i do sada ulagali velike napore da se ovaj datum obilježi dostojanstveno, te će to raditi i sa budućim generacijama koje pohađaju ovu školu.

-“Drago nam je što je ovoliki broj građana došao da zajedno sa nama obilježi Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Jako je bitno da učenike edukujemo, da im govorimo o važnosti ovog datuma, te da zajedno veličamo našu jednu jedinu državu”, kazao je direktor OŠ “Kalesija” Fahrudin Hamzić.

Snimak cijele predstave možete gledati sutra u 12 sati na NEON Televiziji.

Također i u ostalim školama na području naše općine obilježen je Dan nezavisnosti, a u nastavku pogledajte galeriju fotografija koju smo za Vas pripremili:

About redakcija novina

Scroll To Top