Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Nakon uspješnog nastupa u Munderkingenu, ŠMT BiH u junu na “Pfingst Masters 2017” u švicarskom Luzernu

Nakon uspješnog nastupa u Munderkingenu, ŠMT BiH u junu na “Pfingst Masters 2017” u švicarskom Luzernu

Nakon što su sredinom januara predstavljali BiH na prestižnom 20. internacionalnom turniru “Vereins Service Cup” u njemačkom Munderkingenu, Škola mladih talenata BiH (ŠMT BiH), praktično U-13 reprezentacija TK, je dobila poziv da u junu ove godine učestvuje na turniru “Pfingst Masters” u švicarskom Luzernu.

Podsjećamo, ŠMT BiH već nekoliko godina učestvuje na turniru u Munderkingenu, na kojem učestvuju ekipe kao što su; Bayern, Borussia D, Stuttgart, Schalke, Mainz, Fiorentina, Cluj, Slavia Prag, Maribor, Vojvodina…

“Krivac” što BiH ima predstavnika na ovom turniru je Elvis Hodžić, koji živi i radi u njemačkom Ulmu. Elvis Hodžić

Proteklih godina sklopljenja su brojna sportska prijateljstva koja bi mogla doprnijeti razvoju omladinskog fudbala u BiH.

Tako je i ove godine na turniru u Munderkingeu učestvovala U-13 ekipa švicarskog Luzerna, koju vodi Selver Hodžić, fudbaler projeklom iz BiH koji je ostavio veliki trag u klupskom fudbalu u Švicarskoj, a zbog nefudbalske klime u nekadašnjem sazivu NS BiH nije nastupao za reprezentaciju BiH.

Šefik Imamović (ŠMT BiH) sa Seleverom Hodžićem (Luzern)
Šefik Imamović (ŠMT BiH) sa Seleverom Hodžićem (Luzern)

Treneri ŠMT BiH, Šefik Imamović i Asmir Omerović, su na turniru razgovarali u mogućoj suradnji sa Luzernom, a da ona započne veoma brzo, ponovo je “krivac” Elvis Hodžić, koji je svojim entuzijazmom osigurao da ŠMT BiH (U-13 selekcija TK) dobije poziv na “Pfingst Masters 2017” u Luzernu, koji će se održati početkom mjeseca juna.

Pfingst Masters 2017 luzern

Tako će mladi fudbaleri koji su imali priliku u dvorani Munderkignena igrati malonogometne utakmice pred više od 1.000 gledalaca, imati priliku zaigrati i “veliki” fudbal, odnosno utakmice na standardnom fudbalskom terenu sa 11 igrača.
Na turniru će učestvovati ekipe iz Švicarske, Njemačke, Francuske, Belgije…

Kako su nam potvrdili iz ŠMT BiH, poziv na turnir su rado prihvatili, te će na turniru nastupati većina igrača koji su putovala u Munerkingen, ali i uz još nekoliko igrača, jer je za turnir potrebno povesti 18 igrača.

Selekcija ŠMT BiH (U-13 reprezentacija TK)
Selekcija ŠMT BiH (U-13 reprezentacija TK)

Također, u ŠMT BiH su u planu osnovati i akademiju za mlade fudbalere, o čemu ćemo pisati u nekom narednom periodu.

(NKP.ba)

About redakcija novina

Scroll To Top