Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Održan seminar za kalesijske poljoprivrednike

Održan seminar za kalesijske poljoprivrednike

U kalesijskom BKC-u prethodnih dana održan je edukativni seminar za poljoprivredne proizvođače o temi novih sorti i zaštitnih sredstava u savremenoj proizvodnji sa akcentom na ratarstvo.

Riječ je o promociji „Pioneer“ sorti kukuruza, a predavanje su održali Emir Husika i Aleksandar Nestorović koji su poljoprivrednicima približili sve ono što je bitno kod izbora kukuruznih sorti i što manjeg rizika kod odabira vremenskih termina za sjetvu posebno kada je riječ o silažnom kukuruzu.

Iz kompanije „Baera“ kalesijskim poljoprivrednicima su prezentirana zaštitna sredstva te pravilno tretiranje naročito kod strnih žita. Veliki broj poljoprivrednika, posebno stočara zadovoljan je predavanjem i novim saznanjima, a za sve je obezbjeđen i edukativni materijal.

„Jako je bitno da se održavaju ovakvi seminari i predavanja. Mnogo toga se može naučiti kada je u pitanju sjetva kukuruza i jako je bitno pratiti rast kukuruza od sjetve do njegovog sazrijevanja.Nadam se da će ovakvih edukativnih predavanja biti još kako bi naši poljoprivrednicima sa stečenim znanjem imali bolji plod i više prihode“, govori za NEON Televiziju Milisav Garić predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Agrorazvoj“ iz Gojčina.

About redakcija novina

Scroll To Top