Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Saopćenje OO SDA Kalesija: Podrška zapošljavanju građana a ne stranačkih uhljeba

Saopćenje OO SDA Kalesija: Podrška zapošljavanju građana a ne stranačkih uhljeba

“Na vanrednoj sjednici u ponedjeljak (12.2.2018.) vijećnici će razmatrati donošenje Odluke o davanju prethodne saglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o kriterijima za izbor najpovoljnijeg ponuđača za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Općine Kalesija.

Klub OO SDA Kalesija održao je sastanak povodom održavanja 3. vanredne sjednice OV Kalesija.

Razmatrajući materijal za pripremu sjednice, obradovani smo činjenicom da se planira izmjena Pravilnika o kriterijima za izbor najpovoljnijeg ponuđača za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Općine Kalesija, koja će omogućiti nova ulaganja u Kalesiju i koja će privući investitore.

Vijećnici kluba OO SDA Kalesija donijeli su zaključak da će podržati izmjenu i dopunu pravilnika, s tim da će tražiti da se u pravilnik uvrsti da će prednost imati pravna lica koja su registrovana ili imaju poslovne jedinice na području naše Općine.

Obzirom da SDA u Kalesiji djeluje kao opzicija u OV Kalesija, predstavljena je kao najveća kočnica u realizaciji projekata na našoj Općini, suprotno tome vijećnici OO SDA Kalesija podržat će svaki projekat ili investiciju kojim se obezbjeđuju nova radna mjesta u realnom sektoru.

Stojimo na raspolaganju općinskoj vlasti, da radna mjesta počnu obezbjeđivati izvan Javnih ustanova i preduzeća. Podržat ćemo općinsku vlast da bi lakše realizovali predizborna obećanja data građanima.

Hajmo nešto i uraditi, fabrika u svako selo!”

Press OO SDA Kalesija

About redakcija novina

Scroll To Top