Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Pozivamo kandidate za načelnika da javno i detaljno prezentiraju program svog rada

Pozivamo kandidate za načelnika da javno i detaljno prezentiraju program svog rada

Na našu adresu stiglo je i saopćenje Bosanskohercegovačke patriotske stranke – Sefer Halilović Kalesija koje u cjelosti prenosimo.

– Uvažavajući trenutne političke okolnosti na općini Kalesija, smatramo da je neophodno da se kao politička partija koja egzistira na području općine Kalesija očitujemo na ovaj način.
jus2

S obzirom da je tek drugi dan predizborne kampanje za načelnika općine Kalesija na vanrednim izborima koji će se održati 22. februara 2015. godine i da nikada veća konfuzija nije vladala među građanima Kalesije, kada je u pitanju davanje podrške kandidaturi jednom od kandidata političkih partija, ukazali bismo na potrebu uspostave političkog koncenzusa svih političkih subjekata u vezi sa rješavanjem nagomilanih problema građana Kalesije, te potrebu vođenja principijelne politike.

Građani dovedeni u ciljanu konfuziju

Građani Kalesije ovih dana dovedeni su u ciljanu konfuziju od strane različitih lobija, na način kako to nije zabilježeno na ovim prostorima. Posebno je poražavajuće da se danas građani Kalesije bave svim drugim pitanjima, osim onim koja su bitna za buduće ustrojstvo i funkcionisanje same općine, te da se primjenjuju dvostruki aršini kada je u pitanju zaštita lične egzistencijalne sfere, što samo ukazuje na bitnost 22. 02. 2015.godine. S takvim pristupom i izbjegavanjem sagledavanja stvari sa prave strane, jedini na gubitku mogu biti sami građani Kalesije, a nikako oni koji svoju neprincipijelnost pokazuju čak i danas u ovako teškim vremenima koja su nas snašla.

Općinski odbor Bosanskohercegovačke patriotske stranke Sefer Halilović Kalesija, poziva kandidate za načelnika općine Kalesija da izađu javno i detaljno prezentiraju program svog budućeg rada i djelovanja kako bi građani Kalesije imali razloga da izađu na izbore i daju podršku onom kandidatu koji svojim programom budućeg djelovanja može doprinijeti kvalitetnijim uslovima života u Kalesiji. Upravo u tome je suština našeg prospertiteta i izgradnje Kalesije u kojoj građani žive i planiraju budućnost. Takođe pozivamo stranke koje su kandidovale svoje članove za budućeg načelnika, da svoje proceduralne aktivnosti, i dobre i loše, provode u okviru svojih prostorija, a ne preko medija jer time šalju lošu poruku široj javnosti BiH o Kalesiji. To se nikako ne bi smjelo činiti.

 BPS će ponuditi svoj program stvaranja boljih uslova života u Kalesiji

BPS-Sefer Halilović Kalesija će narednih dana predstaviti program po pitanju stvaranja boljih uslova života u općini Kalesija. Time očekujemo da oba kandidata za načelnika Kalesije razmotre ponuđeni program, koji će nuditi konkretne prijedloge i vizije glede budućeg djelovanja, a koji su neophodni za ekonomski razvoj i rješavanje mnogih nakupljenih problema. Takođe, u cilju poštivanja političkog djelovanja i krajnje potrebe zaštite interesa građana Kalesije, izrazili bismo nadu da će kandidati i njihove političke partije uvažiti i usaglasiti stavove i usvojiti program budućeg rada po pitanju prijedloga BPS SH, jer bi time u konačnici i dobili povjerenje članova Bosanskohercegovačke patriotske stranke Sefer Halilović Kalesija.

Podrška koju građani treba da daju jeste ona koja se treba dati konkretnim stvarima i konkretnim programima, kojima se rješavanju nagomilani problemi i pitanja i različitih sfera, i time konačno izaći iz konfuzne svakodnevnice, navodi se u saopćenju BPS-Sefer Halilović Kalesija, koje potpisuje predsjednik Juso Hamzić.

bps

About redakcija novina

Scroll To Top