Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Protestanata manje nego jučer, nastala i prepirka među njima

Protestanata manje nego jučer, nastala i prepirka među njima

U Kalesiji su i danas nastavljeni protesti. Počeli su u 12,00 sati. Pred zgradom Općine okupilo se stotinjak demonstranata, koji su zvižducima i povicima iskazivali svoje nezadovoljstvo.

Nakon što su sat vremena protestirali ispred zgrade Opcine, demonstranti su se ponovo odlučili na blokadu magistralnog puta Tuzla – Kalesija – Zvornik. Put su blokirali oko 14,30 sati, a blokada je okončana nešto iza 15,30 sati.

Nakon blokade demonstranti su još pola sata stajali ispred zgrade Općine Kalesija nakon čega su se razišli. U jučerašnjim zahtjevima tražili su ostavke svih u Općini, kako su rekli “od portira do krova”, i načelnika, i predsjedavajućeg Općinskog vijeća, i svih vijećnika i svih direktora javnih preduzeća i ustanova. Međutim, danas su zahtjev reducirali na zahtjev za ostavkom načelnika Rasima Omerovića i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija Nedžada Džafića. U 16,00 sati su se razišli.

Na kraju je nastala i prepirka među vođama protesta. Naime, među njima je bilo neslaganja ko će od njih ići i predstavljati demonstrante na Plenumu građana Tuzle.

 

Na kraju je Ismet Padžić rekao da će on ići u Tuzli i predstavljati sve njih. Ono što je vrijedno pomena svakako je i informacija da su se od grupe koju predvodi Padžić danas izdvojili i demobilisani borci.

Danas na protestima smo zabilježili i tragikomičnu situaciju. Naime, među demonstrantima ima i onih sklonih alkoholu. U njihovim rukama se obavezno nađe „bambuća“, flaša pive od dva litra. Oni su uglavnom došli da piju i galame. U jednom momentu počeli su da psuju načelniku mater, a samo par metara od njih je stajao demonstrant Kasim Omerović, načelnikov brat. Nakon toga jedan od demonstranata je uzeo megafon i zamolio ih da ne psuju načelniku mater jer je to i Kasimova mati. Demonstranti su poslije toga počeli da psuju načelniku ženu. Psovali su i Boga, ali ni Kasim Omerović, ni bilo ko drugi nije reagovao na ove psovke.  Kasim Omerović se sam doveo u ovu tragikomičnu situaciju.

utorak 4

About redakcija novina

Scroll To Top