Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Azmir Husić želi investirati na području općine Kalesija

Azmir Husić želi investirati na području općine Kalesija

Ismet Mešić, načelnik općine Kalesija po ovlaštenju, u utorak (22.marta 2016.) ugostio je predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla Husić Azmira.

U kabinetu općinskog načelnika održan je radni sastanak na kojem su još učestvovali Predsjedavajući OV-a Kalesija Esad Čanić, savjetnik općinskog načelnika Suad Hasanović, te predsjednik Nogometnog saveza TK-a Muhamed Avdić.

azmir1

Razlog posjete je obostrana namjera uspostavljanja saradnje između općine Kalesija i FK Sloboda u smislu jačanja sportskih veza između fudbalskih klubova koji egzistiraju na području općine Kalesija i FK Sloboda Tuzla.
Pored ovog razloga, također Ismet Mešić je upriličio sastanak i zbog namjere g. Husića da lično investira u razvoj biznisa na prostoru općine Kalesija.

Naime, kako je istakao Husić, koji je inače uspješan biznismen sa dugogodišnjim iskustvom stečenim u Sjedinjenim Američkim Državama, namjerava da u skladu sa prostornim, geografskim i drugim mogućnostima općine Kalesija, investira u nekoliko projekata vrijednih između 2 i 3 miliona maraka kojim bi se doprinijelo privrednom razvoju općine Kalesija i otvaranju novih radnih mjesta.

azmir

Načelnik po ovlaštenju, Ismet Mešić, je pozdravio i podržao namjeru Husića, te izrazio zadovoljstvo njegovom odlukom ističući opredijeljenost i spremnost općine Kalesija da prihvati i podrži sve projekte koji imaju za cilj povećanje ekonomskog razvoja Kalesije, nova zapošljavanja i poboljšanja poslovnog i drugog ambijenta u Kalesiji.

Ismet Mešić se zahvalio prvom čovjeku FK Sloboda i ujedno mu čestitao na ostvarenim rezultatima koje je FK Sloboda postigla u Premijer ligi i Kup takmičenju.

Nakon razgovora, Mešić i Husić posjetili su Memorijalni kompleks i šehidsko mezarje u Kalesiji Gornjoj, te privredne subjekte Lafat Komerc u Kalesiji i farmu pilića Srle Commerce u Vukovijama.

About redakcija novina

Scroll To Top