Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Dubničani u petak dobijaju vodu

Dubničani u petak dobijaju vodu

Nakon što smo prije nekoliko dana na našem portalu objavili informaciju da mještani Dubnice i pored urađene vodovodne mreže, nemaju još uvijek vodu, održan je hitni sastanak u Stranci demokratske akcije Kalesija, koji su se danas oglasili i saopćenjem za javnost.

Dubnica

Saopćenje za javnost OO SDA Kalesija prenosimo u cjelosti bez izmjena:

Nakon informacije, objavljene na portalima, da je u Dubnici završen projekat izgradnje vodovoda, ali da mještanima voda neće biti puštena dok svi korisnici ne plate priključak za vodu, danas je reagirao Halil Jahić, predsjednik SDA Kalesija, koji je upriličio sastanak kojem su prisustvovali Ismet Mešić, načelnik po ovlaštenju, Senaid Sinanović, direktor „ViK“ Kalesija, i Haris Mehmedović, predsjednik građevinskog odbora za izgradnju vodovoda i predsjednik MZ Dubnica, na kojem se razgovaralo o prevazilaženju problema dovršetka projekta vodosnabdijevanjem mještana Dubnice.

Na sastanku je istaknuto da je razumljiva namjera menadžmenta JP „Vodovod i Kanalizacija“ da se pridržava ugovora, te da se treba naći način da mještani dobiju vodu što je prije moguće. S obzirom da su dužnici za vodu osobe veoma slabog materijlanog stanja, dogovoreno je da Općina na sebe preuzme obavezu namirivanja dijela sredstava za socijalno ugrožene kategorije do planiranog razreza nedostajućih sredstava čime bi se stekli uslovi da mještani Dubnice što prije imaju vodu u svojim slavinama.
Voda bi, kako je planirano, trebala da bude puštena u sistem narednog petka te je u tom cilju formiran odbor za pripreme puštanja vode na čelu sa Mirzetom Alićem i Suadom Hasanovićem koji će sa saradnicima iz MZ raditi na pripremama.

Zadovoljstvo realizacijom projekta sa svojim saradnicima iz građevinskog odbora te postignutim dogovorom nije krio Haris Mehmedović predsjednik MZ, koji je iskazao zahvalnost Općini Kalesija zbog pružanja nesebične pomoći kad je najpotrebnije.
SDA Kalesija, kao vladajuća stranka sa svojim koalicionim partnerima, na području naše općine će i u narednom periodu nastaviti sa osluškivanjem potreba građana te biti na raspolaganju u rješavanjem infrastrukturnih i drugih problema na području općine kako bi život građana bio što je moguće bolji.

Posao i pravo novinara i opozicije je da budu korektori našeg rada ali se mi trudimo da imaju što je manje posla i kritika a naravno njihovo je da kritikuju i pišu šta hoće, naše je da radimo jer mi znamo i hoćemo na zadovoljstvo svih građana, to smo i do sada radili što se nadamo ća de se znati prepoznati.

Naravno mi nastavljamo sa realizacijom projekata vodosnabdijevanja i ostalih dijelova općine sutra Gornje Vukovije, prekosutra Kikače, Tojšiće, Memiće i tako dalje sve do konačnog snabdijavanja cijele općine sa vodom, kaže s eu saopćenju SDA, koje potpisuje predsjednik Halil Jahić.

About redakcija novina

Scroll To Top