Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / FOTO/ BKC Kalesija: Suze na promociji knjige “Mom srebreničkom heroju” autorice Sabine Hodžić Mehmedović

FOTO/ BKC Kalesija: Suze na promociji knjige “Mom srebreničkom heroju” autorice Sabine Hodžić Mehmedović

Kulturni program u sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u Kalesiji nije završen 1.marta. Tako je danas (petak, 3.marta) u BKC-u “Alija Izebegović” održana promocija knjige “Mom srebreničkom heroju”, autorice Sabine Hodžić Mehmedović.

Pokrovitelj manifestacije je Općina Kalesija.

mom srebrenickom heroju PROMOCIJA 4O knjizi u govorili Fahrudin Sinanović, novinar i književnik iz Kalesije, kao i Fikret Hodžić, poznati TV voditelj, koji je prije nekoliko mjeseci u Kalesiji promovisao svoju knjigu “…i ja sam iz Srebrenice”.

Posebno emotivno obraćanje je imala sama autorica.
Tokom Sabininog izlaganja mnogi su bili suznih očiju, a među prisutnima su bili većinom srednjoškolci.

Sinanović je kao domačin manifestacije rekao da je u Kalesiji održana promocija na stotine knjiga, ali da nikada nije primjetio veću pažnju kod prisutnih.
Kalesija je i ovom promocijom pokazala da je jedan od rijektih gradova koja o Srebrenici govori i van mjeseca jula.

mom srebrenickom heroju PROMOCIJA 3

Sa mnogo emocija govorio je i popularni voditelj Hayat televizije Fikret Hodžić koji je kazao da je Sabina ovom knjigu učinila da saznanje o njenom ocu živi i da se o Sabitu sve sazna.

Na promociji knjige obratio se i Fadil Alić predsjedavajući OV Kalesija koji je također kazao da je jako bitno pisati i podsjećati na sve što se dogodilo jer samo tako ćemo sačuvati stvari od zaborava i naučiti našu djecu ko su im prijatelji, a ko ne.

Zbog ranije preuzetih obaveza načelnik Kalesije Sead Džafić je došao tek pred sami kraj promocije. Stigao je ipak da čestita autorici i promotorima i kupi određeni broj knjiga.

 

About redakcija novina

Scroll To Top