Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Inkluzivna radionica u udruženju “Osmijeh nade”

Inkluzivna radionica u udruženju “Osmijeh nade”

Bošnjačka kulturna zajednica u BiH u saradnji sa JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, danas, u 13.00 sati, u prostorijama Udruženja “Osmijeh nade”, organizuje inkluzivnu radionicu pod nazivom “Svi smo mi društveno korisni” za članove ovog udruženja. Program radionice podrazumijeva prikazivanje power point prezentacije s korisnim porukama za članove i zanimljivim fotografijama, zatim, malu likovnu radionicu u sklopu cijele radionice kojom se obogaćuje karakter ličnosti, razgovor o urađenim motivima i dio komunikološke radionice, tj. učenje verbalne i neverbalne komunikacije u odnosu na osobe koje nas okružuju.

agovic

Voditelj inkluzivne radionice je iskusni pedagoški radnik dr. Mersada Nuruddina Agović iz Tuzle, čiji su učenici u školi neki od članova spomenutog udruženja.

– Ovom inkluzivnom radionicom želimo podići kvalitet života ovih osoba na jedan viši nivo. Želimo ukazati na potrebu da se društvo upozna sa preostalim sposobnostima ovih osoba, koje, itekako, mogu biti korisni članovi društvene zajednice, ukoliko im se sposobnosti usmjere prema onome što mogu raditi, kazala je dr. Agović.

radionica

About redakcija novina

Scroll To Top