Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Kalesijski vatrogasci nagrađeni od Federalnog štaba Civilne zaštite

Kalesijski vatrogasci nagrađeni od Federalnog štaba Civilne zaštite

Vatrogasna jedinica Kalesija na čelu sa komandirom Selimom Bećićem već godinama bilježi zapažene rezultate u svim segmentima kada je u pitanju njihova oblast. vatrogasci-300x225Učestvovali su u gašenju požara u Konjicu, Mostaru, spašavali zgradu Vlade Tuzlanskog kantona, reagovali u vrijeme poplava i klizišta u Kalesiji.

Za svoj rad vatrogasci su od Federalnog štaba Civilne zaštite prije nekoliko dana nagrađeni plaketom i pohvalom za reakciju u prošlogodišnjim poplavama u Kalesiji ali i za gašenje požara na zgradi Vlade TK koja je zapaljena u februaru prošle godine.

No, to nije sve kalesijski vatrogasci su nagrađeni i od Kantonalnog štaba CZ za brzu reakciju kada je u pitanju gašenje požara.

“Mi smo uistinu mala ekipa, ali jedna ekipa iz Kalesije da bude najbolja u FBiH stvarno mnogo znači”, rekao nam je komandir Vatrogasne jedinice Kalesija Selim Bećić.

On ističe da su ove nagrade samo podstrek da i dalje rade i da bilježe dobre rezultate i da će se uvijek odazivati ondje gdje pomoć bude potrebna.

About redakcija novina

Scroll To Top