Aktuelno
You are here: Home / Bosna i Hercegovina / Korak i Proaktiva pozivaju Kalesijce: Zasadite i vi jednu sadnicu u kompleksu „Memorijalne šume – Srebrenica 8372“

Korak i Proaktiva pozivaju Kalesijce: Zasadite i vi jednu sadnicu u kompleksu „Memorijalne šume – Srebrenica 8372“

U mjestu Posestra kod Goražda prošle godine počela je sadnja drveća u kompleksu “Memorijalna šuma – Srebrenica 8372”. Uz pomoć ovog projekta, koji je iniciralo Goraždansko muftijstvo, trajno će se čuvati sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici, kao najveći ratni zločin počinjen u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

potocariBudući kompleks “Memorijalne šume – Srebrenica 8372“. biće prepun simbolike.  Na 3,4 hektara biće smješten šumski kompleks sa tri vrste sadnica, a centralni dio činit će cvijet sa 11 latica koji simbolizira 11. juli 1995. godine.

I kalesijska udruženja „Korak“ i „Proaktiva“ će učestvovati u sadnji drveća u kompleksu “Memorijalne šume – Srebrenica 8372“. Ovom prilikom iz Koraka i Proaktive pozivaju svoje članove i sve ostale Kalesijce daju doprinos čuvanju  sjećanje na genocid u Srebrenici sadnjom barem jedne sadnice. Cijena jedne sadnice je 10 maraka. Posao stručnog nadzora nad sadnjom povjeren je JP „Bosanskopodrinjske šume“ Goražde. Ukoliko se želite uključiti,  možete se obratiti Fahrudinu Sinanoviću (061 291 994), predsjedniku regionalne Koordinacije bošnjakih nevladinih organizacija, i Senadu Salihoviću (061 955 338), aktivisti Koraka.

Akcije će se realizirati 1. aprila (subota) 2017. godine.

About redakcija novina

Scroll To Top