Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Novi napad pasa lutalica u Kalesiji

Novi napad pasa lutalica u Kalesiji

Nedavno smo pisali o napadu psa lutalice na Lejlu (Senad) Alibašić, učenicu 3. razreda trgovačke škole u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija, koju je u centru Kalesije, u blizini Doma zdravlja,  pas lutalica ugrizao za nogu. Lejla je nakon ukazane prve pomoći u Dom zdravlja upućena na Univerzotetski-klinički centar u Tuzli.

Psi lutalice ispred zgrade Općine u Kalesiji

Psi lutalice ispred zgrade Općine u Kalesiji

Nakon tog teksta javio nam se i Senad Alibašić, otac djevojke koju je ugrizao pas, i zahvalio se na objavljivanju teksta.

Od njega smo saznali i da je nakon toga zabilježen novi napad pasa lutalica.

– Otišao sam u Kalesiju da bih pronašao tog psa, kako bi se moglo utvrditi da li je imao bjesnilo. Tada sam bio očevidac još jednog slučaja gdje je isti pas ugrizao Fadilu Mehanović iz Prnjavora dok je raznosila mlijeko. Neko bi se konačno morao oglasiti ovim povodom, napisao nam je u poruci Senad Alibašić.

Problem pasa lutalica i njihovi napadi na prolaznike, naročito na djecu, učestali su nakon što su viši nivoi vlasti, pod pritiskom nevladinih organizacija za zaštitu životinja, morali promijeniti zakon koji je dozvoljavao ubijanje pasa lutalica koji su na ulicama napadali prolaznike.

lejla

 Kalesija.com

About redakcija novina

Scroll To Top