Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Sinoć u BKC-u za liječenje Almera Mustafića prikupljeno 2.897 KM

Sinoć u BKC-u za liječenje Almera Mustafića prikupljeno 2.897 KM

Na humanitarnom koncertu ilahija i kasida koji je sinoć održan u prepunoj sali BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija za liječenje Almera Mustafića prikupljeno je 2.897 KM.

koncert2-300x169Na koncertu su učestvovali horovi iz Kalesije, Miljanovaca, Kikača, Rainaca Gornjih kao i hor iz Dubrava. Organizator ovog humanitarnog koncerta bio je hor Ridwan te Udruženje “Korak”.

“Pa mi smo prezadovoljni odzivom građana. Još uvijek humanih ljudi ima i hvala im. Mi nastavljamo dalje i Almer će ozdraviti uz Božiju pomoć”, kazao nam je predsjednik Udruženja “Korak” Miralem efendija Pjanić.

Almerov rođak Mensur Redžić ističe da akcija prikupljanja novca ide dobro. On se zahvalio i građanima koji su se odazvali ovom koncertu i koji su kupovinom poklona i kupovinom kolača pomogli da se ova novčana sredstva prikupe kako bi Almer što prije bio izliječen.

Koncertu se odazvala i Aldina Sarajlić-Nuhanović kojoj su članovi Udruženja “Korak” prije dvije godine prikupljali sredstva za liječenje, a sada ona učestvuje u akciji da pomogne Almerovo liječenje.

Na koncertu emocije su “proradile” i kod Almerove supruge Edite Mustafić koja se zahvalila svima koji su došli.

“Teško je vjerujte. Hvala ovim ljudima koju su tu. Vidite tu je i moja Azra koja čeka da se njen otac izliječi i da bude s njom”, govori nam Edita dok grli četverogodišnju kćerku Azru.

About redakcija novina

Scroll To Top