Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / FOTO/ Vrijedna donacije TIKA-e za MSŠ Kalesija: Od sada i praktična primjena stečenog znanja iz pčelarstva

FOTO/ Vrijedna donacije TIKA-e za MSŠ Kalesija: Od sada i praktična primjena stečenog znanja iz pčelarstva

 

pecele skola 05

Danas (četvrtak, 24.marta) gosti MSŠ Kalesija su bili predstavnici turske nevladine organizacije TIKA.
Povod je bila primopredaja donacije vrijedne oko 4.000 KM, a riječ je o košnicama za pčele, koje su instalirane u Gornjoj Kalesiji, gdje su smješteni i plastenici u kojima se izvodi praktična nastava za učenike poljoprivredne struke u ovoj školi.
Radi se o 20 košnica za pčele, sa kompletnom pratećom opremom potrebnom za pčelarstvo.

Direktor MSŠ Kalesija, Mersad Hasanović, koji je i aplicirao na ovaj veliki projekat, je bio opravdano odsutan, pa su ulogu domaćina preuzeli Amir Mahmutbegović, pomoćnik direktora, profesorica Sanela Šarić i profesor  Esad Hodžić.
Delegaciju TIKA-e je predvodio Nedžad Avdić, asistent direktora ove nevladine organizacije koja već nekoliko godina djeluje u BiH.

pcele skola 12
pcele skola 3

Predstavnicima TIKA-e rad MSŠ Kalesija su predstavili učenici ove škole, koji nisu krili zadovoljstvo što su izabrali ovaj projekat.
Avdić je rekao da je ovo prvi projekat koji se realizuje na području općine Kalesija u organizaciji ove nedvaldine organizacije, te da su do sada slične projekte realizovali obično u većim gradovima.

Mahmutbegović je izrazio zadovljstvo što su u TIKA-i prepoznali MSŠ Kalesija kao pravo mjesta za investiranje, što će itekako pomoći učenicima.
Učenici ove škole će sada, osim teorije, imati priliku praktično primjeniti stečeno znanje iz pčelasrtva, što bi im moglo itekako korisititi

(NKP.ba)

About redakcija novina

Scroll To Top