Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / U centru Kalesije gorjela zgrada „Piemonte“: Požar ugašen, niko nije nastradao

U centru Kalesije gorjela zgrada „Piemonte“: Požar ugašen, niko nije nastradao

Danas, u četvrtak, oko 10,00 sati, izbio je požar na stambeno-poslovnoj zgradi „Piemonte“, vlasnika Kasima Selimovića, vijećnika u Općinskom vijeću Kalesija. Požar se pojavio na krovu zgrade, u blizini dimnjaka od centralnog grijanja. Zahvaljujući vjeetru koji često mijenjao pravac, poćar se širio na sve strane na krovu zgrade.

Odmah po izbijanju požara, svi stanari su evakuisani. Nije bilo povrijeđenih, osim što je jednoj starijoj osobi pružena pomoć u kalesijskom Domu zdravlja zbog udisanja veće količine dima.

Na lice mjesta su izašli pripadnici Vatrogasne jedinice Kalesija. Od Nijaza Hamidovića, šefa Službe civilne zaštite Kalesija, saznajemo da su angažirana troja vatrogasna kola i 15 ljudi. U pomoć su priskočili i mještani, a i uposlenici kalesijske firme „UNIS TOK“. Na lice mjesta je bila došla i ekipa Hitne pomoći kalesijskog Doma zdravlja i uposlenici kalesijske „Elektrodistribucije“.

Gašenje požara otežavao je otežan pristup krovu zgrade iz unutrašnjosti, pa su se vatrogasci morali da penju sa vanjske strane zgrade.

Zahvaljujući velikim naporima, požar je nešto iza 13,00 sati ugašen. Ipak, na licu mjesta su ostali vatrogasci da ne bi došlo do obnove požara.

Tačan uzrok požara znat će se tek nakon što i inspektori izvrše konačan uviđaj. Još uvijek se ne znaju ni razmjere pričinjene materijalne štete.

gori zgrada

nijaz hamidovic piemonte piemonte2 piemonte3 piemonte4

About redakcija novina

Scroll To Top