Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / U Kalesiji počela restauracija oldtimera

U Kalesiji počela restauracija oldtimera

Na samom izlazu iz Kalesije u Autoservisu “Braća Karić” ovih dana privode se kraju “radovi” na restauraciji oldtimera. Kako nam je u našoj emisiji “Na kahvi sa” kazao Ibrišim Karić vlasnik servisa prije dvije sedmice u njihovu radnju stigao je Triumph, odltimer iz 1974. godine, vlasništvo švicarskog državljanina.

oldtimer4-300x225“Automobil smo dovezli na na prikolici, a kada radovi budu završeni tako ćemo i da ga vratimo”, govori nam Karić.

On ističe da je i ranije trebao da radi ovaj posao, ali općinska administracija odnosno pretvorba zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko usporila je izgradnju hale u kojoj bi se radilo samo sa ovim “ljubimcima”.

On ističe da ga i u narednim mjesecima očekuje mnogo posla, jer su ljudi sa kojima radi uvidjeli da se radi kvalitetno, a i da su cijene pristupačne.

“Mi za svoje radove garantujemo. Ne može se desiti da nekome ko izađe iz naše radionice otpadne lak, da mu nešto nije uredu i slično”, priča nam Ibrišim koji posao obavlja zajendo sa svoja dva sina.

Ono što je zanimljivo svakako je i informacija da će Triumph nakon restauracije koštati od 20-25 hiljada eura.

Ibrišim nam govori da će ukoliko ovaj posao sa oldtimerima zaživi uposliti još radnika, koji će raditi zajedno sa njim i njegovim sinovima.

On ističe da u svom poslu treba biti pošten i da treba imati saradnju sa svima u svom okruženju, govoreći da kada nešto kupuje to isključivo traži u Kalesiji, a ako nema tek onda ide u susjedne općine.

“Ja sam patriota i bolje je da zaradi čovjek u Kalesiji negio negdje na strani, pa iako je cijena marka ili dvije veća”, priča Ibrišim Karić.

 

oldtimer3

oldtimer2

oldtimer1

oldtimer

About redakcija novina

Scroll To Top