Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Uskoro izgradnja pristupnih puteva u Memićima i Zatesu

Uskoro izgradnja pristupnih puteva u Memićima i Zatesu

Ovih dana u novoformiranim naseljima u Memićima i Zatesu započeti će izgradnja pristupnih putevima, a koji će služiti građanima koji su pretrpjeli najveće stete u klizištima 2014. godine.

Ugovor za igradnju puteva potpisao je načelnik po ovlaštenju Ismet Mešić, sa firmom “Izgradnja” doo Teočak.

mesicUgovorom je predviđeno obavljanje poslova na pripremi i asfaltiranju novih putnih dionica na zamjenskim parcelama koji su građani dobili kao pomoć od Općine Kalesija.

Ukupna dužina pristupnih putevima predviđenih za izgradnju je oko 1.100 metara, a sredstva za realizaciju ovog projekta su u iznosu od 95.000 KM, koje je obezbjedila Općina Kalesija uz podršku Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice na čijem čelu je Edin Ramić.

“Korist od ovog projekta, osim stanovnika novoformiranih naselja Memići i Zates, imaće i drugi građani koji žive u susjednim naseljima jer će ovim projektom biti poboljšana komunikacija između lokalnih naselja, te olakšati pristup školi, ambulanti, pošti i drugim potrebnim ustanovama. Također, ovaj projekat je nastavak aktivnosti općinske vlasti na poboljšanju uslova života građana Kalesije, a posebno lica koja su pretrpjela najveće štete u klizištima 2014. godine” – istakao je Ismet Mešić.

Prema riječima predstavnika izvođača radovi će biti završeni kvalitetno i na vrijeme, u predviđenom roku od trideset dana od uvođenja u posao.

About redakcija novina

Scroll To Top