Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Završen projekat “Sigurnost na internetu”, učenici zadovoljni prenešenim znanjem

Završen projekat “Sigurnost na internetu”, učenici zadovoljni prenešenim znanjem

Učenici drugih i trećih razreda MSŠ Kalesija smijer ekonomski i veterinarski tehničar u proteklih sedam dana obišli su sve osnovne škole na području naše općine gdje su učenicima šestih razreda predstavili projekat “Sigurnost na internetu”.

“Vi ste već upoznati da smo mi obišli škole i zadovoljni smo radom koji smo uradili. Djeca su bila komunikativna i sve ono što su nas pitali probali smo na najbolji način da objasnimo kako bi bili upoznati sa onim što objavljuju i pišu po internetu te koje opasnosti to može prouzrokovati”, govori nam Almedina Musić učenicima koja je bila dio tima.

Rijada Atlagić učenica je trećeg razreda ekonomske škole u Kalesiji i kazuje nam da je zajedno sa svojom grupom obišla OŠ Memići i Kalesija te da su ovim edukacijama stekli zaista divno iskustvo, a na kraju i sami učenici su bili zadovoljni onim što im je pokazano.

“Danas ovim druženjem zaključujemo rad kada je u pitanju ova radionica. Meni je mnogo drago što sam učestvovala u svemu ovome i moram se zahvaliti Nensen dijalog centru (NDC) iz Sarajeva na podršci ovom projektu i mogu da kažem da smo kroz ove radionice i mi sami nešto više naučili”, istakla je Ismira Sinanović.

Bahrija Škahić učenik je drugog razreda veterinarskog tehničara zahvalio se profesorici Saneli Šarić koja je bila vođa ovog projekta govoreći da je ovo dobar način da se osnovci upoznaju sa svim onim opasnostima koje svakodnevno “vrebaju” na internetu i koje im mogu donijeti određene probleme.

Zadovoljstvo urađenim nije skrivala ni sama profesorica Sanela Šarić koja je kazala da je ponosna na učenike koji su bili dio ovog projekta te se nada da će oni biti dio tima i kroz naredne projekte koji se budu realizirali u MSŠ Kalesija.

“Meni je veoma drago što smo započeli i proveli ovaj projekat. Tema je aktuelno i učenici su bili zadovoljni i ja ih ovom prilikom pozdravljam sve. U MSŠ Kalesija uvijek se nešto dešava, ovo je samo jedan od projekata koji se radi, imali smo skoro jedan uspješno realiziran “Oživimo običaje i tradiciju našeg kraja” koji je pomogao i načelnik Kalesije Sead Džafić na čemu mu se zahvaljujem. Nadam se da će biti još ovakvih i sličnih projakata koji će animirati učenike da rade”, kazuje nam profesorica Šarić.

Ona kroz šalu kaže da će učenike koji su se pokazali kroz ovaj projekat nagraditi i većom ocjenom kako bi im to bio motiv za još više uspjeha.

Na kraju učenici su zajedno proslavili završetak ovog projekta uz sok, hranu ali i muziku.

About redakcija novina

Scroll To Top