Aktuelno
You are here: Home / Bosna i Hercegovina / Čestitka SDA povodom Dana Armije R BiH: Zahvaljujući njima Bosna i Hercegovina je odbranjena

Čestitka SDA povodom Dana Armije R BiH: Zahvaljujući njima Bosna i Hercegovina je odbranjena

Danas je 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. Čestitku tim povodom uputio je Halil Jahić, predsjednik SDA Kalesija, koju u cjelosti prenosimo:

alija

– Povodom obilježavanja 24. godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine, 15. aprila 2016. godine, u ime OO SDA Kalesija i u svoje lično ime upućujem iskrene čestitke svim pripadnicama i pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i svim građanima općine Kalesija.

sda

 Nezavisna i suverena država Bosna i Hercegovina rezultat je patriotske borbe pripadnika Armije Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući njima Bosna  i Hercegovina je odbranjena  i sačuvana i za današnje i za buduće generacije. Naša obaveza je da nastavimo putem u koji su stotine hiljada građana BiH utkali najvrednije što su imali, svoje živote.

Sa dužnim i dubokim poštovanjem sjećamo se svih oni koji danas nisu sa nama, a učinili su tako mnogo za ovaj današnji dan i sve buduće dane.

 

                                                                                  Predsjednik  IO SDA Kalesija

                                                                                          Jahić Halil

About redakcija novina

Scroll To Top