Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / FOTO/ Kalesijski osnovci posadili cvijeće u školskom dvorištu: Akciju podržao menadžment škole i Udruženj “Eko Zeleni” TK

FOTO/ Kalesijski osnovci posadili cvijeće u školskom dvorištu: Akciju podržao menadžment škole i Udruženj “Eko Zeleni” TK

cvijece OS  (4)

Povodom obilježavanja “Dana planete zemlje” danas (četvrtak, 21.aprila) je Ekološka sekcija OŠ Kalesija, uz podršku kompletnog menadžmenta škole i Udruženja “EKO ZELENI TK”, organizovala sađenje cvijeća u školskom dvorištu, kao i podjelu promotivnog materijala o značaju zaštite prirode za građane Kalesije.

Učenici ove škole se za ovu akciju pripremaju već nekoliko dana, a da akcija prođe u najboljem redu pobrinuo se i direktor škole, Fahrudin Hamzić, kao i pedagog Zlatan Paloš, nastavnik Mirsad Pezić i učliteljica Mirela Mujkić, koja odrađuje pripravnički u OŠ Kalesija.
Današnjoj akciji je prisustovao i Prof. dr. Muhamed Omerović, predsjednik Udruženja “Eko Zeleni TK”, koji je prethodno posjetio i druge škole na području Tuzlanskog kantona.

Učenici koji su članovi “Ekološke sekcije” su prolaznicima dijelili promotivne letke, ali i usmeno upoznali građane sa značajom obilježavanja 22.aprila – Dana planete zemlje.

cvijece OS  (6)
cvijece OS  (14)

.
(NKP.ba)

About redakcija novina

Scroll To Top