Aktuelno
You are here: Home / Crna hronika / FOTO: U sudaru Mercedesa i kamiona poginuo Mirzet Milkunić iz Donjeg Hrasna

FOTO: U sudaru Mercedesa i kamiona poginuo Mirzet Milkunić iz Donjeg Hrasna

Danas, u četvrtak, oko 14,30 sati, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Tuzla – Kalesija – Zvornik, u naseljenom mjestu Prnjavor kod Kalesije smrtno je nastradala jedna osoba. Naime, došlo je do direktnog sudara između putničkog motornog vozila „mercedes“, austrijskih registracijskih oznaka, za čijim upravljačem je bio Mirzet Milkunić (60) iz Donjeg Hrasna, koji se kretao iz pravca Tuzle prema Kalesiji, i teretnog kamiona. Na licu mjesta podlegao je vozač mercedesa Mirzet Milkunić.

Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske uprave Kalesija.

Nezvanično saznajemo da je Milkunić prije udesa imao infarkt i da je usljed toga izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u suprotnu traku. Vozač kamiona je pokušavao da izbjegne sudar, ali nnije uspio. Mirzet Milkunić je bio sam u svom mercedesu. Na oba vozila pričinjena je velika materijalna šteta. Vozač kamiona nije povrijeđen.

U ovoj saobraćajnoj nesreći oštećeno je i putničko motzorno vozilo marke „Polo“. Naime, kada se dogodila nesreća, vozač „Pola“ je, da bi izbjegao kontak sa „mercedesom“, morao skrenuti sa puta i završio u kanaliu.

Saobraćaj na ovom dijelu puta bio je obustavljen više od sat vremena.

 

About redakcija novina

Scroll To Top