Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / FOTO/Podjela ogrjeva za 10 socijalno ugroženih porodica na području Kalesije: Saradnja MFS-EMMAUS i kalesijskog Centra za socijalni rad

FOTO/Podjela ogrjeva za 10 socijalno ugroženih porodica na području Kalesije: Saradnja MFS-EMMAUS i kalesijskog Centra za socijalni rad

pomoc czsr 9

U saradnji sa Centrom za socijalni rad Kalesija i uz podršku donatora MFS-EMMAUS je protekla dva dana na području općine Kalesija izvršio podjelu drva i uglja za 10 socijalno ugroženih porodica.

Svaka od porodica je dobila po tonu drva i uglja što je značajna pomoć s obzirom da većina njih nema nikakva redovna primanja.
Podjelom su između ostalih obuhvaćene tri osmočlane i jedna devetočlana porodica, djeca bez roditeljskog staranja te jedno staro lice bez porodičnog staranja.
Svi korisnici pomoći su uputili riječi zahvalnosti za donirani ogrjev svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji ove podjele.

Nastavak je ovo uspješne saradnje MFS-EMMAUS-a i Centra za socijalni rad Kalesija koji je stavio na raspolaganje svoje materijalno-tehničke i ljudske resurse kako bi pomoć došla do onih kojima je najpotrebnija.

pomoc czsr 5

Ovakva saradnja jedne humanitarne organizacije i državne ustanove može i treba da posluži kao primjer i ostalima u realizaciji sličnih projekata a što za krajnji rezultat ima zadovoljne korisnike i uručenu pomoć onima koji je najviše trebaju.

Centar za socijalni rad, Kalesija
V.d. direktor, Senad Šmigalović

About redakcija novina

Scroll To Top